≫ 

Saznajemo detalje transfera novog Srbina u Mančester Siti, već je na pregledima u Zagrebu!

Uz transfer će Mladost iz Lučana imati uključene i bonuse, a fudbaler bi prema prvobitnom dogovoru trebalo da ostane u Srbiji do kraja jeseni

  • 8
Đorđe Gordić, FK Mančester Siti

Foto: MN Press, Wikimedia

Transfer talentovanog Đorđa Gordića (17) iz lučanske Mladosti u Mančester Siti, o kome je Telegraf pisao još pre mesec dana, delovao je isprva nestvarno za ovdašnju javnost, ali fudbal i talent ne poznaju granice, pa se posao dva kluba polako privodi kraju.

Kako Telegraf saznaje, Gordić će u toku današnjeg dana proći lekarske preglede na jednoj klinici u Zagrebu posle čega bi trebalo da potpiše petogodišnji ugovor sa “Građanima” od koga će klub iz Lučana inkasirati 1.900.000 evra obeštećenja, ali i određene bonuse u perspektivi.

Pomenuti novac Mladost će dobiti “u komadu”, a povoljna okolnost za Lučance je svakako i činjenica da će do polovine naredne sezone moći da računaju na Gordića, kao pozajmljenog igrača Mančester Sitija.

Istorijski posao Mladosti nije došao “preko noći”, jer je Gordić skrenuo pažnju nekolicine domaćih klubova, pre svega se misli na Partizan i Crvenu zvezdu, ali i iz okruženja i Evrope, jer ga je pratio niz skauta.

Ipak, skauting služba Mančester Sitija se odmah pozicionirala u sam vrh liste, a o ozbiljnosti u praćenju razvoja igrača ne svedoči samo činjenica da su “emisari” pomenutog velikana pratili samo mečeve veziste, već i to da je skaut putovao sa Lučanicima na zimske pripreme u Tursku, gde je sve vreme pratio rad mladog fudbalera.

Sredinom prolećnog dela sezone su započeli i ozbiljniji pregovori dve strane, jer je Gordić procenjen kao fudbaler u koga bi trebalo uložiti novac i u budućnosti čekati eventualnu fudbalsku “eksploziju” koja bi Mančesteru donela ili prvotimca ili potencijalno dobru zaradu od preprodaje.

Jer, nije prvi put da pomenuti klub posluje na našem tržištu, već je sarađivao sa Crvenom zvezdom u slučaju braće Ilić, Čukaričkim kada je otkupio Slobodana Tedića, Partizanom – plaćajući 6.500.000 evra za Filipa Stevanovića, a taj trend će nastaviti i Đorđe Gordić pred kojim je lepa perspektiva, ali i dug i težak put za dokazivanje.

Sa druge strane, pred Mladošću je godina mira i finansijskog blagostanja, pride su dobili “reklamu” na evropskom nivou, jer jedan velikan je pazario u Lučanima. Nije mala stvar...

Bonus galerija: Najatraktivnije navijačice na srpskim tribinama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA