≫ 

Bizarna vest iz Splita: U kultnoj crkvi održaće se misa za uhapšene navijače Hajduka?!

Nadrealna vest stiže iz Hrvatske

  • 3
Torcida Printskrin: Youtube/KN Torcida Split

Svakakvih vesti iz ultras sveta smo se nagledali i naslušali, specifična je to potkultura pa malo toga može da iznenadi, međutim kada smo i pomislili da smo videli gotovo sve od tifoza, iz Hrvatske stiže vest o krajnje neobičnom potezu crkve zbog nedavnih velikih nereda nakon meča Dinama i Hajduka, kada je uhapšen veliki broj ultrasa iz Splita.

Naime, kako prenose hrvatski mediji, u crkvi svetog Dominika u Splitu u četvrtak će se u 11 sati održati misa za navijače Hajduka koji su privedeni nakon utakmice u Maksimiru.

Motiv organizacije mise jeste navodna teza da se u istražnom zatvoru trenutno nalazi desetak navijača koji nemaju veze sa napadom već su se igrom slučaja nalazili u koloni prema Splitu. Policija ih je, naime, uhapsila u neselektivnom provođenju sile i hapšenju apsolutno svakoga ko se te večeri našao na autoputu A1 kod odmorišta Desinec i nosio je navijačka obeležja.

- Misu će u jednoj od najautentičnijih i najpoznatijih splitskih crkava predvoditi fra Jozo Ćirko. Brojni okupljeni će tako u dan finala Kupa, koji Hajduk i Rijeka igraju od 19 sati na Poljudu, ući s molitvom - piše Večernji list. 

List u istom tekstu podseća na ono što je prethodilo velikim bneredima psole utakmice.

Naime, nakon što Dinamo, predvođen Krešimirom Antolićem, nije dopustio Torcidi unos transparenata i bubnjeva na maksimirsku južnu tribinu uoči subotnjeg derbija poslednjeg kola HNL-a, više stotina pripadnika Torcide na odmorištu Desinec, u smeru Splita, krenulo u napad na samo 16 policajaca. Kako je policija istakla na vanrednoj konferenciji za medije, napadači su, između ostalog, koristili i baklje u neposrednoj blizini benzinske pumpe. Napad je bio agresivan, napadači su na policajce potezali šta su stigli, palice, boce, kamenje, lance, a kada se nisu smirili na naredbe, policajci su počeli da ispaljuju hice.

Prema iznesenim informacijama, ukupno su četiri policijska službenika upotrebila vatreno oružje.

Video: Gori Split: Torcida slavi 70 godina postojanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    25. maj 2022 | 15:37

    Hajduk i Torcida su u dalmaciji više od kluba i navijača, tko nije bio tamo taj nezna.

  • karik od briskule

    25. maj 2022 | 17:16

    ja sam davno rekao oko splita treba staviti bodljkavu zicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA