Sve o finalu Kupa Zvezda - Partizan: Ko je favorit na kladionicama, ko ne može da igra, ko je u 11?

Utakmicom na Marakani biće završena fudbalska sezone 2021/22

  • 4
FK Crvena zvezda FK Partizan derbi

Foto ilustracija: Telegraf/Nikola Tomić/Wikipedia, Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće u četvrtak od 18.00 finale Kupa kojim će biti "spuštena zavesa" na burnu fudbalsku sezonu u Srbiji.

Telegraf vam donosi najzanimljivije činjenice o meču koji će s velikom pažnjom biti ispraćen u Srbiji.

Gde i kada se igra i ko prenosi meč?

Meč je na programu u četvrtak od 18.00 na Marakani. Zvezda je domaćin, zato što je imala više sreće na žrebu, a TV prenos je na RTS 1 koji je na dan derbija uspeo da postigne dogovor, kao i na Arena Sport premium 1 kanalu.

Zdravstveni bilten

Crvena zvezda ne može da računa na Kristijana Pićinija, dok je kod Partizana upitan samo Bibars Natho i trener Aleksandar Stanojević će odlučiti neposredno pre meča da li će Izraelac biti na terenu ili u konkurenciji uopšte.

Potencijalni sastavi

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić, Srnić, Sanogo, Kanga, Katai, Ivanić, Ohi

Fk Crvena zvezda SASTAV

Foto: Telegraf, MN Press

Partizan: Stevanović, Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević, Jevtović, Zdjelar, Jojić, Marković, Menig, Rikardo

U kakvom su raspoloženju ekipe

Crvena zvezda je sigurno raspoloženija za finale, pošto je prošlog vikenda osvojila titulu. Ali, Partizan će sasvim sigurno biti dodatno motivisan zbog toga da sezonu završi utešnim trofejom.

Inače, od poslednjeg večitog derbija na Marakani, i Zvezda i Partizan u vezali sedam pobeda, i to su bili prilično ubedljivi i dominantni, pa je tako Zvezdina gol razlika u toj seriji bila 24:2, dok je Partizan imao 19:4.

Glavni aduti na terenu

Aleksandar Katai, Slobodan Urošević

Foto: MN Press

Kod Zvezde će sasvim sigurno mnogo toga zavisiti od igre Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića i Gelora Kange, ali i od levog beka Milana Rodića, sa čije strane se mnogo više napada. Katai je na poslednjem derbiju potpuno neutralisan, pa će sigurno biti i dodatno motivisan, a na prethodnim derbijima je često tresao mrežu. Ohi je takođe bio nevidljiv na poslednjem derbiju, ali je popravio formu i mogao bi da bude pretnja po crno-bele.

Aleksandar Dragović, Rikardo Gomeš

Foto: MN Press

Partizanova glavna uzdanica za golove svakako će biti Rikardo, koji se doduše ove sezone u tri derbija gotovo nije ni video, a nema sumnje ponovo će imati veliku bitku pre svega sa Aleksandrom Dragovićem, kao komandantom Zvezdine odbrane. Kvinsi Menig će takođe biti opasnost po Borjana, što je bio slučaj na poslednjem večitom derbiju, kada je golman Zvezde imao jednu bravuroznu intervenciju i sprečio pogodak Partizana.

Mnogo toga će u igri Partizana zavisiti i od Saše Zdjelara i Marka Jevtovića, koji su na poslednjem derbiju neutralisali igru Zvezde u veznom redu svojom agresivnošću.

Ko sudi utakmicu?

Miloš Milanović

Foto: MN Press

Glavni arbitar meča biće Miloš Milanović iz Ćuprije koji ima 28 godina i najmlađi je srpski sudija. Ovo je Milanoviću debi na derbiju, sudi od 2011. godine, a u Superligi je od 2019. godine. Međunarodni sudija je od 2021. godine i predstavlja jednu od najvećih nada našeg suđenja. Nema sumnje, na njemu će biti i veliki pritisak.

Pmagaće mu Nemanja Petrović i Svetozar Živin, četvrti sudija je Milan Mitić, dok su za VAR zaduženi Momčilo Marković i Aleksandar Živković.

Posmatrač suđenja biće legendarni Zoran Petrović.

Šta kažu kladionice?

Prema bukmejkerima je Zvezda favorit. Kvota na pobedu Zvezde se kreće od 2,20 do 2,30, dok je kvota na Partizan od 3,7 do 4. Za remi je kvota 3,10.

Reč trenera:

Dejan Stanković:

Video: Stanković nije hteo da odgovori Stanojeviću na priču o sudiji debitantu u finalu Kupa

- Derbi je specifičan po sebi, igrali smo ih tri, detalji i sitnice odlučuju takvu utakmicu, tako će biti i sutra. Izaći ćemo u najjačem sastavu, mi smo skoro sve ciljeve ispunili, ovo dolazi kao, da se niko ne uvredi, jagoda na tortu, da zaokružimo sezonu najpozitivnije moguće. Igrajući 37 u prvenstvu je mngo teže nego pet u Kupu da uzmete trofej, ali to ne menja ništa, mi idemo na trofej - rekao je Stanković.

Aleksandar Stanojević:

- Srećni smo i ponosni što ćemo sutra predstavljati naš klub u jednom spektaklu, derbi je uvek nešto posebno i jedva čekamo da počne. Nadamo se dobrim stvarima tamo. Tako da, eto, ponosni i srećni što ćemo biti deo finala kupa i biti u mogućnosti da osvojimo trofej - poručio je trener Partizana.

Video: Stanojević: Kad je Zvezda u pitanju ništa nije slučajno, poštujem tu mašineriju i kako to sve rade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreni grobar

    26. maj 2022 | 10:25

    Stanojević sastavio tim za samoubistvo, jedino ako je odlučeno na višim instancama da nam se dodeli kup, sramno je šta rade od Partizana

  • Danilo

    26. maj 2022 | 13:47

    0:0, fudbal je kad padnu 5 i vise golova a na 0:0, pa produzetci, penali i sampion, nema veze sfudbalom, samo jedno znam fudbal se igra za golove......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA