Žoze Murinjo osvojio Ligu konferencija i pokazao jedan simbol: Evo šta on označava

"Posebni" je proslavom trofeja opravdao svoj nadimak

  • 1
Žoze Murinjo Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbaleri Rome ostvarili su svoj cilj trijumfom u Tirani nad Fejenordom (1:0), osvojili su prvu evropsku titulu u istoriji kluba i njihov uspeh će ostati zauvek upamćen. Upamćen će biti i Žoze Murinjo, ali i njegova proslava trofeja.

Murinjo je tokom slavlja raširio šaku i podigao je visoko, pa su odmah počele različite spekulacije oko značenja simbola koji je Portugalac pokazao.

Za "Posebnog" je ovo bila peta evropska titula, pa je on tako "utišao" kritičare i određene fudbalske analitičare koji su mu poručivali da je završio sa ozbiljnim fudbalom.

Tokom svoje bogate karijere Murinjo je dva puta osvojio Ligu šampiona, sa Portom i Interom, dva puta je osvojio Kup UEFA, odnosno Ligu Evrope sa Portom i Mančester junajtedom, pa je trofej u Ligi konferencija bio njegov peti veliki evropski trofej u karijeri.

Sam uspeh dodatno dobija na snazi kada se ima u vidu činjenica da Murinjo nikada nije poražen u evropskim finalima, te da ima pet od pet.

Video: Ćerke trenera koje grme na Instagramu: Jednu su muvali igrači dok je još bila maloletna!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • T N

    26. maj 2022 | 08:58

    Pet miliona evrija štete koju su navijači napravili u Tirani, mislim da to pokazuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA