Siti ga doveo za samo 17 miliona, on postigao šest golova: Alvarez ušao u istoriju River Plejta

Kući je poneo dve lopte

  • 0
Hulijan Alvarez

Foto: Profimedia

Prethodne noći u Južnoj Americi igrani su mečevi šestog kola grupne faze Kopa Libertadores, a veče je obeležio fantastični Hulijan Alvarez koji je postigao dupli het-trik, odnosno šest golova, u pobedi svog River Plejta nad peruanskom Alianca Limom.

Alvarez je u tokom zimskog prelaznog roka potpisao za Mančester siti u transferu vrednom 17 miliona evra, a novi šampion Engleske je odlučio da ga ostavi na pozajmici u Riveru do leta.

U jednoj od poslednjih utakmica koju je odigrao u dresu Rivera mladi napadač je postigao čak šest golova, pa je kući poneo dve lopte kao nagradu za dupli het-trik.

Fenomenalni učinak upisao ga je u istoriju argentinskog velikana, jer niko pre njega nije postigao šest golova za River.

Kada je u pitanju Kopa Libertadores, samo je Karlos Sančez postigao šest golova na jednom meču i to davne 1985. godine noseći dres bolivijskog Bluminga.

Alvarez će od naredne sezone nositi dres Mančester sitija i sa Erlingom Holandom činiti ubitačan, ali i veoma mlad napad engleskog šampiona. Obojica napadača rođeni su 2000. godine.

Video: Grmi kultni hit Nade Topčagić na proslavi titule Milana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA