≫ 

Stanković oduševljen Kataijem: "Piksiju ne sugerišem ništa, Sale je igrač za Lige petice, bolji je od mene"

Trener crveno-belih posebno je izdvojio Kataija i Erakovića

  • 9
Dejan Stanković Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 2:1 u finalu Kupa Srbije odigranom na stadionu "Rajko Mitić" i tako duplom krunom stavili tačku na ovu sezonu.

Posle meča, Dejan Stanković je na konferenciji za novinare istakao da je zadovoljan utakmicom i celom sezonom.

- Kraj sezone i dosta smo bili iscrpljeni i fizički i emotivno. Tražiti nešto previše od mojih igrača bi bilo previše riskantno. Riskirali smo i sa tri štopera, ali smo bili dosta zaštićeni, da izdržimo prvi nalet. Posle 1:1 smo se vratili u jedan sistem koji ja obožavam, vratili smo se u romb sa tri vezna i četiri pozadi. Svi su momci odradili fenomenalno. Zahtevno je kada igrate sa tri štopera, ali na našu veliku sreću pobedili smo. Mi ćemo memorisati te greške, ali se sve brzo zaboraviti - rekao je Stanković i potom pohvalio junaka meča Aleksandra Kataija:

- Sale Katai već dve godine čini prevagu, ali ni on ne bi mogao da funkcioniše da iza njega nema momaka koji rade. Mi gledamo da ga zaštitimo od defanzivnih zadataka. On je vanserijski igrač i neko ko je trebalo da igra u Ligi petice, ali ja sam srećan što ga imam. Na moju veliku radost, drago mi je što se vratio u Crvnu zvezdu. Mislim da je ova verzija bolja nego prvog puta. Ceo tim je funkcionisao, imali smo uspone i padove, na greškama smo učili. Klub koji je uvek bio iza mene, imao mnogo strpljenja, verovao...Napravili smo jedan ozbiljan blok, jednu celinu, zajedno sa našim navijačima, možemo sve. 

Video: Stanković: Katai je bolji nego što sam ja bio

Trojica štopera

Ideja sa trojicom štopera, formacija iz evropskih utakmica.

-  Hteo sam da imamo mirnoću i stabilniji pas. Što se tiče tri štopera, analizirajući poslednji derbi, video sam sa koliko igrača Partizan dolazi u pravljenju napada. Nisam hteo da prihvatim da igram 1 na 1 pozadi. To mi je bilo bitno. Ja sam zadovoljan, imali smo samo jedan trening na Marakani 40, 45 minuta. Sa ovom ekipom smo dosta puta pokazali da možemo da se transformišemo. Iz jednog sistema smo prešli  u drugi i igrači su doneli pobedu. Da se vratim, opet bih sve isto uradio. 

Katai i Stanković

Novinare je zanimalo da Stanković uporedi sebe iz igračkih dana sa Aleksandrom Kataijem.

- Sale je bolji igrač od mene na toj pozciji. Defanzivniji bio ja. Sale nosi isti broj kao ja, ali Sale je bolji igrač tri puta. Ne bih dao sebi za pravo da ga uporežujem sa legendama kojie su nosile bro  10. Sale piše svoju priču, neće se završiti na ovom, ja sam siguran. Presrećan sam zbog njega i dosta momaka u ekipi, koji su možda otkrili nove pozicije, da prihvataju više odgovornosti, rizika. Pozadi i Eraković i Pankov, i Rodić i Dragović ostaju 1 na 1. treba da se radi, treba da se veruje. Ti momci su napredovali iz dana u dan. 

Nametnulo se pitanje i o tome da li je Katai igrač za sleektora Dragana Stjkovića Piksija koji je gledao derbi.

- Piksi radi svoj posao, radi ga odlično. ne zato što ne smem, već zat jer poštujem selektorsko mesto. On ima svoju viziju. Sale je odigrao ozbiljan derbi i ozbiljno prvenstov, ali nedozvoljavam sebi da se mešam u rad selektora. 

FK Crvena Zvezda - FK Partizan, Derbi, Finale Kupa Foto: Nikola Tomić

Eraković

Još jedan od igrača koji je odigrao dobar derbi bio je i Eraković.

- On je napredovao 300 posto i još ima prostora tu za ozbiljan anpredak. Rekao sam pre godinu  i po dana da će biti izbiljan igrač i da će imati fenomenalnu karijeru. Ako se ne bude zadovoljavao brzo. 

- Video sam. Imali su sigurno, na otvorenom prostoru on i Menig duele. Menig je strašno kvalitetan i brz igrač. Bili su rame uz rame, i čista oduzeta lopta bez faula. Nije lak klijent Menig, kada ima brisan prostor ispred sebe mnogo je nezgodan. Svaka čast Eraku, ne treba se zasutaviti na tome. 

Ipak, Stanković nije siguran da će zadržati mladog štopera.

- To moramo da pitamo Zvezdana Terzića. Sigurno je da će biti teško zadržati ga. Ja sam rekao moje želje, ali želje i mogućnosti ne idu zajedno. Zvezda mora da ide napred. Ako bude išao, želimo mu svu sreću. Ima tu još mladih koji mogu dosta da napreduju. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doca

    26. maj 2022 | 21:55

    Sve je suprotno od tebe. Ti si bio radnilica a on lenjivac. To mu ne dozvoljava igru u ligama petice. Ali da je magiko to je tačno. Fantastičan igrač.

  • baba smilja iz darosave

    26. maj 2022 | 21:42

    zvezda ozbiljan klub ciji je neozbiljan trener koji urla i psuje sudije koji nije za ligu sampiona

  • Citalav

    27. maj 2022 | 07:27

    Zato su navijaci mozda ljuti na Piksija sto ignorise Kataija a cinjenica je da je najbolji igrac u nasoj ligi. Dokazao je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA