≫ 

Stanković odbranio duplu krunu i ispisao istoriju Zvezde

Veliki uspeh za trenera crveno-belih

  • 12
Fudbal finale Kup Srbije  Crvena zvezda Partizan Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Crvena zvezda je osvojila Kup Srbije trijumfom nad Partizanom 2:1, i tako, 12. put u istoriji kluba došla do "duple krune". To je drugi put da su crveno-beli odbranili "duplu krunu", a Dejan Stanković je prvi trener u istoriji kluba kome je to uspelo.

Naime, Crvena zvezda je u sezoni 2005/06 osvojila "duplu krunu" kada je tim sa klupe predvodio Valter Zenga. Tada su crveno-beli sa 78 bodova osvojili titulu, uz sedam poenta prednosti u odnosu na večitog rivala, dok je u kupu posle produžetaka u finalu savladan OFK Beograd sa 4:2. U sledećoj sezoni je ponovljen uspeh, ali je tim sa klupe predvodio Dušan Bajević, kao i Boško Đurovski. Tada je sa 74 boda, čak 17 više od večitog rivala, osvojena titula, dok je u finalu kupa savladana Vojvodina sa 2:0.

Dejan Stanković je sinoćnjim trijumfom još jednom ispisao istoriju našeg kluba. Uz to, produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom na još tri godine. Sa klupe je predvodio naš tim u ukupno 123 utakmice i ostvario 98 pobeda. Crvena zvezda, od kada je Stanković trener, postiže više od dva i po gola po utakmici, računajući sva takmičenja.

Video: Nemanja Radonjić o mogućem povratku u Zvezdu: Svi znaju koliko volim klub

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    27. maj 2022 | 19:46

    zasto ljudi misle da osoba koja kritikuje zvezdu (trenera igrace rukovodstvo ...) i ne navija za istu. svako ko navija za zvezdu mora i da je kritikuje da uvek zahteva vise i bolje

  • struchnyakowsky

    27. maj 2022 | 18:50

    ima sansu da popravi duplo izbacivanje iz lige sampiona da ove godine napravi i trece u nizu.nadamo se da ce to valjda biti dovoljno da zvezda dovede ozbiljnog trenera

  • M-48

    27. maj 2022 | 19:21

    Nisam navijač Partizana, ali zbog onog prostačkog psovanja sudije da sam navijač Zvezde stideo bih se. Inače čestitke fudbalerima Zvezde na osvojenoj duploj kruni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA