Prijović krunisao sezonu iz bajke, dao gol u grand finalu, doneo titulu klubu koji postoji 4 godine!

Veliki dan za Vester Melburn, sve zaslugom prekaljenog golgetera

  • 0
aleksandar prijović Foto: twitter/aleaguemen

Srpski internacionalac Aleksandar Prijović (32) doneo je veliku radost fudbalskom klubu Vestern Junajted iz predgrađa Melburna Truganine, donevši mu senzacionalnu titulu prvaka Australije - prvi put u mladoj istoriji tog kolektiva.

Vestern junajted je, naime, osnovan tek pre četiri godine kada je "poguran" od strane Saveza, lige, sponzora i lokalne zajednice kao deo procesa ekspanzije A-lige na najjužnijem kontinentu. Da slavlje po tim iz države Viktorije bude potpuno, u grand finalu pobeđen je aktuelni prvak Melburn Siti sa 2:0 pred 22.495 gledalaca na "AAMI" parku u Melburnu.

Zeleno-crni su poveli već u drugom minutu autogolom Portugalca Nuna Reisa, i u toj situaciji je  Aleksandar Prijović bio u pravo vreme na pravom mestu, jer se borio za loptu sa rivalom, a ovaj nesrećno savladao svog golmana. Konačan rezultat srpski napadač postavio je na isteku pola sata igre.

Prijoviću je to bio je 13. pogodak u sezoni i on je ubedljivo najbolji strelac tima.

Vestern Junajted je ove sezone iznenadio sve favorite, pobio sve prognoze sa početka sezone. Bio je sjajan u duelima sa gradskim rivalima, pobedivši najpre Melburn Viktori u polufinalu, zatim i Melburn Siti u borbi za veliki pehar namenjen najboljem timu Australije.

Prijović je i u polufinalu bio ključni čovek ekipe sa dva gola i asistencijom u revanšu sa Viktorijem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA