"Ostalo mi je šest meseci života, sat u bombi otkucava": Tužna ispovest legendarnog škotskog golmana

Endi Goram je u svojoj karijeri dosegao i visine Mančester junajteda, s kojim je uzeo titulu 2001. godine

  • 0
Endi Goram, FK Rendžers Foto: Profimedia

Tužne vesti stižu iz Škotske, legendarni golman ove zemlje i ekipe Rendžersa, Endi Goram izjavio je da mu je ostalo šest meseci života, prenose britanski mediji.

Goram, inače 58-godišnjak, istakao je da mu je dijagnostifikovan karcinom jednjaka, koji je metastazirao na jetru, pluća i rebra. Ovaj golman je istakao da je u početku ignorisao bolest i simptome, ali da je ona uzela maha...

- Boriću se kao što se nikada nisam borio. Reč neoperabilni karcinom me je slomila. Znao sam da želim da se borim. Lekari su mi rekli da mi hemioterapija može produžiti život za tri meseca, a bez nje mi je preostalo šest. Lekar mi je rekao da uživam u svakodnevnom životu. Bol je podnošljiva. I dalje mogu da vidim prijatelje koje želim i da budem svoj. Jedina razlika je u tome što sat na bombi otkucava - rekao je Goram za "Dejli rekord".

Goram je u karijeri branio za nekoliciinu klubova u Engleskoj i Škotskoj, najdublji trag je ostavio u Rendžersu, a branio je još za Oldam, Hibernijan, Nots kaunti, Šefild junajted, Madervel, Mančester junajted, Hamilton, Koventri i Elgin.

Sa ekipom iz Glazgova je uspeo da dođe do pet titula u škotskom prvenstvu, a takođe je sa Mančesterom uspeo da se domogne Rendžersom osvojio pet titula u škotskom prvenstvu, kao i Premijer ligu sa Mančester junajtedom 2001.

Za reprezentaciju Škotske nastupio je na 43 meča.

Video: Na poruku mira Delija, navijači Rendžersa odgovorili lomljenjem stolica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA