Dinamov Srbin uporedio HNL i Superligu: "Hrvatski fudbal je bolji, imaju bolje igrače, trenere, čak i terene"

On je istakao da mnogo toga utiče da HNL odnese prevagu u ovom poređenju

  • 13
Komnen Andrić Bad Blue Boys Foto: MN Press, Tanjug/AP

Dinamo iz Zagreba je ponovo uspeo da se domogne titule, ali ovoga puta u veoma neizvesnom šampionatu. Jedan od junaka iz senke je i Komnen Andrić, srpski fudbaler koji nastupa u Hrvatskoj već neko vreme. On je u razgovoru za "Sportal" otkrio i da je hrvatska mnogo bolja od Srbije.

Andrić je stigao u Hrvatsku 2017. godine, kada je posle igranja u Belensešu zadužio dres Intera iz Zaprešića. Potom ga je ovaj klub otkupio, da bi ga samo šest meseci kasnije prodao Dinamu za 1.000.000 evra. Ipak, Komnen je ostao u Interu do kraja sezone, kada je konačno stigao u Dinamo.

Opet je usledila pozajmica, ovoga puta je Ufa imala godinu dana centarfora, koji se vratio u Dinamo, a kako ističe, hrvatski fudbal je znatno iznad srpskog.

- Rekao bih da je hrvatska liga bolja od srpske. Svi klubovi daju dobre ugovore, dovode se kvalitetni igrači iz inostranstva. Ima dosta Španaca, Argentinaca... I svaka ekipa ima i dobre trenere. Takođe, kvalitet terena se ne može meriti sa superligaškim. Ovde su uslovi zaista odlični. Fenomenalno je stanje terena i u zimskim periodu. Sve to utiče na kvalitet i zato mislim da je hrvatska liga jača od srpske - rekao je Andrić za Sportal, pre nego što je nahvalio svoj Dinamo.

- Dinamo je preozbiljan klub. Sve je jako dobro posloženo do poslednje stavke. Pravo je uživanje biti igrač "Modrih" i nositi njihov dres, predstavljati klub na najbolji mogući način. Mnogi klubovi se moraju ugledati na Zagrepčane. Kako se radi, kako se razvijaju mladi igrači, kako se treba ponašati prema svojim fudbalerima. Neverovatan je nivo - istakao je Andrić.

Video: Komnen Andrić slavi titulu sa Dinamom uz srpske fore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA