≫ 

Povukao se čovek koji je sprečio Srbiju da ode na Euro: Odbranio penal Mitroviću, pa postao heroj nacije

Dejvid Maršal je odlučio da kaže zbogom sa svojih 37 godina, ali će nastaviti da brani u svom klubu

  • 0
Dejvid Maršal Foto: MN Press

Nije u najboljem sećanju ostala utakmice između Srbije i Škotske, kada je ekipa sa Ostrva uspela na Marakani da slavi posle izvođenja penala (5:4), a apsolutni heroj je bio Dejvid Maršal, golman koji je odbranio penal Aleksandru Mitroviću. Upravo taj heroj je odlučio da kaže zbogom svojoj reprezentaciji.

Maršal je ovo uradio iz krajnje plemenitih razloga, jer kako kaže, vreme je da među stative reprezentacije stanu i mlađi golmani, kojima će biti potrebno iskustvo zbog svega što nadolazi, jer gorepomenuti Dejvid je već veteran sa svojih 37 godina.

Dejvid Maršal je rođen u Glazgovu, karijeru je počeo u Seltiku za koji je branio pet godina, da bi se potom obreo u Englesku i ekipu Norič Sitija. Putovao je potom po engleskim klubovima, igrao je za Kardif, potom i Hal, Vigan, Derbi, dok je ovu sezonu proveo u Kvins Park Rendžersu.

Za reprezentaciju Škotske je branio od 2004. godine, a tokom karijere je skupio 47 nastupa, dok mu je verovatno najdraži onaj na Marakani, kada je bio heroj svoje reprezentacije koja je uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Video: Obrni, okreni - proslava ista: Evo kako je heroj Mitrović obeležio istorijsku pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA