LN: Hrvati upisali tek prvu pobedu, Austrija "zakucala" Francuze za dno grupe, Belorusima bod na Karađorđu

Albanci izgubili od Izraelaca iz "keca u dvojku"

  • 11
Danska - Hrvatska Foto: Tanjug - AP

Fudbaleri Hrvatske došli su do prve pobede u ovogodišnjem izdanju Lige nacija i to na neočekivanom mestu - u Danskoj. Ekipa sa poluostrva Jiland pala je na svom "Parkenu" protiv naših zapadnih komšija, tako uništivši svoj perfektan niz od 2/2 iz prva dva kola - 0:1 (0:0).

Pobedu Hrvatima doneo je Pašalić sredinom drugog poluvremena. Tačnije, igrao se 69. minut kada je uspeo da pošalje odbijenu loptu u prazan deo mreže. Uz nova tri boda Hrvatska se konačno pomerila sa dna grupe i sada je treća sa dva boda manje od Danaca koji su i dalje prvoplasirani.

Iznenađenje su priredili Austrijanci i to na domaćem terenu protiv Francuske. Dugo su vodili, imali su šansu da pokupe i sva tri boda, ali su Galski petlovi ipak donekle uspeli da sačuvaju obraz i uzmu jedan bod - 1:1.

Neće ih to nimalo zadovoljiti. Naprotiv, jedna od najjačih selekcija se posle prvog dela takmičenja u Ligi nacija neočekivano nalazi zakucana za poslednje mesto na tabeli ove grupe sa dva boda i bez pobede. Danas je njihov junak bio Kilijan Embape, koji je postigao izjednačujući gol u 83. minutu. Prethodno je Andreas Vajman u 37. minutu doneo domaćima vođstvo.

U Ligi B videli smo samo jedan meč i preokret Izraela u Albaniji "iz keca u dvojku" (1:2), dok je Belorusija u Srbiji, odnosno na Karađorđu izborila jedan bod protiv Kazahstana u Ligi C (1:1).

Pred praznim stadionom, Ajmbetov je u 13. minutu pogodio za vođstvo Kazahstana, da bi u 84. minutu Malkevič izjednačio i postavio konačan rezultat. Belorusija je tako iz tri meča na "Karađorđu" uspela da odnese dva boda i nalazi se na trećem mestu Grupe 3 u Ligi C.

Video: Vlahovićev menadžer za Telegraf: Pregovori sa Juventusom poslednjeg dana vođeni su 16-17 sati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bali Beg

    10. jun 2022 | 22:54

    "Moćni bre susjedi" Kad čovek pomisli slabi su,oni bre mnogo jaaki 4.00 kvota Jooj što ne uplati na komšije Sve u svemu,bravooo.Klasa su

  • Spasoje

    10. jun 2022 | 23:29

    Ljudi bre pa oni su viceprvaci sveta.Niko protiv njih nije favorit.

  • Nemanja

    10. jun 2022 | 23:30

    Hrvati svakog mogu pobedit mnogo jaki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA