Saznajemo! Stolica naciljao Radovanovića: Štoper iz Belgije na meti Partizana!

Crno-belima je Šapčanin više nego interesantan, ali misija nije baš laka

  • 4
Aleksandar Radovanović

Foto: Belga / ddp USA / Profimedia

Dok iščekuju rasplet između Olimpijakosa i Svetozara Markovića (prvi izbor struke još od zimus), u Partizanu pomno prate tržište i eventualne opcije na poziciji štopera, u slučaju da se sudski proces Grka i bivšeg igrača crno-belih ne okonča na pravi način.

Kako Telegraf saznaje, trener Ilija Stolica je naciljao – Aleksandra Radovanovića, štopera belgijskog Kortrajka, koji je označen kao fudbaler koji bi se veoma dobro uklopio u viziju buduće igre tima iz Humske.

Naravno, misija nije ni laka, niti jeftina, jer je Radovanović je još dve godine vezan ugovorom za Kortrajk, sa kojim je obnovio saradnju prošloga leta. Pride, standardni je igrač pomenutog tima, koji je protekle sezone odigrao 27 utakmica i svaki put kada se našao na terenu bio je u postavi svih 90 minuta.

Sve navedeno svakako utiče i na visinu obeštećenja koja sigurno nije mala, međutim, Partizan je rešen, shodno rekonstrukciji tima, da uloži novac ovoga leta, čemu u prilog i kupovina Zlatana Šehovića od Makabija Netanje, kao i Aleksandra Filipovića, o čijem je transferu Telegraf pisao u utorak, a za koga će crno-beli takođe platiti određenu sumu novca.

Obostrana želja za saradnjom, dakle, nije sporna, ali će do realizacije morati da se prevaziđu neke prepreke kako bi Radovanović ovoga leta obukao crno-beli dres, a plan Ilije Stolice o formiranju poslednje linije bio ispunjen do kraja.

Što se Aleksandra Radovanovića tiče, išao je zaobilaznim putem do velike fudbalske scene i to od rodnog Šapca, gde je i počeo da se bavi fudbalom u mlađim selekcijama Mačve, da bi u sezoni 2010/2011 postao prvotimac pomenutog kluba.

Fudbalski put ga je potom odveo u OFK Beograd, zatim u Spartak iz Subotice, Vojvodinu, odakle je 2018. godine prešao u redove francuskog Lansa za – nezvanično - 750.000 evra. U januaru 2021. se obreo u Kortrajku, gde je posle samo nekoliko meseci dobio još bolji ugovor, obavezavši se do juna 2024. godine.

Rekosmo već, u Humskoj je Radovanović više nego interesantan, čak i da se realizuje plan sa angažovanjem Markovića, jer nije isključeno da jedan od aktuelnih centralnih defanzivaca – Igor Vujačić ili Siniša Saničanin, budu prodati pošto je klub dobio ponude za pomenute igrače.

Video: Vazura: Partizan dovodi 3 stranca i 4 domaća igrača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA