≫ 

"FIFA nema savesti, 15.000 mrtvih za sjajnu predstavu": Nemci protiv Mundijala, navijači rekli svoje

Navijači "Pancera" na utakmici sa Italijom istakli su transparent koji pokazuje njihov čvrst stav protiv Svetskog prvenstva

  • 15
Navijači Nemačke sa transparentom protiv Svetskog prvenstva Foto: Twitter/spillunke

Fudbalska reprezentacija Nemačke je u utorak deklasirala Italiju rezultatom 5:2 u okviru Lige Nacija, piredila navijačima u Menhengladbahu sjajan ugođaj, a upravo je sa tribina, osim podrške za tim, stigao i jedan krajnje upečatljiv transparent.

Poruka navijača Nemačke je zapravo oštra kritika za organizatore Svetskog prvenstva u Kataru koje se održava ove godine u novembru. Navijači Nemačke, kao i mnogi njihovi istomišljenici, smatraju da je naredni Mundijal nešto što se nikako nije smelo dogoditi u toj arapskoj državi.

- 15 hiljada mrtvih za sjajnu predstavu. FIFA i društvo nemaju savesti - stajalo je na transparentu koji se mogao videti u svakom trenutku i u TV prenosu.

Poruka je jasna i aludira na užasne uslove rada u Kataru, zbog kojih su prilikom izgradnje infrastrukture za Svetsko prvenstvo poginuli silni radnici, navodno nezvanična brojka je oko 6.000 ljudi.

Nemački mediji objavili su da su posle "incidenta" navijači skinuli transparent, a nakon utakmice bili privedeni.

Međutim, kako se poruka tumači kao deo slobodnog izražavanja, protiv navijača neće biti pokrenute nikakve kaznene mere niti će biti sankcija. Podsetimo, uz Mundijal u Kataru vežu se brojne kontroverze već od samog dodeljivanja domaćinstva, pa do teških uslova koje radnici imaju.

Osim navijača Nemačke, na to su javnim istupima ukazali i fudbaleri ove selekcije, ali i reprezentativci Danske, Norvšeke i Holandije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    15. jun 2022 | 22:45

    zbog promovisanja fudbala sledeci mundijal ce biti na grenlandu

  • Popaj

    16. jun 2022 | 07:40

    Kad svaba govori o savesti i nevinim žrtvama...

  • Tihi

    16. jun 2022 | 08:12

    Zlotvori pricaju o nevinim zrtvama. Jednom nacista uvek nacista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA