≫ 

Vengerova ideja kreće u realizaciju: Umesto auta rukama, lopta će se ubacivati nogom

Fudbal se, polako ali sigurno, menja i ubrzava

  • 4
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/Ap

Potreba da se fudbal kao igra ubrza donela je poslednjih godina niz promena i taj trend se nastavlja, i nastaviće se, sve kako bi najvažnija sporedna stvar na svetu ostala dovoljno atraktivna da održi pažnju stotina miliona ljudi širom planete i narednih decenija.

O tome kakva budućnosti čeka fudbal Telegraf je već pisao, i upravo je, uz tehnologiju, ubrzanje igre jedna od ključnih promena kojoj se poklanja najveća pažnja. Novina koja bi znatno mogla da doprinese bržem ritmu utakmice, tačnije kraćem vremenu odugovlačenja, je izvođenje auta nogama, umesto kao do sada rukama.

Dakle, ubuće bi fudbaleri svaki aut izvodili kao slobodan udarac. Ova ideja potekla je od slavnog Arsena Venegera koji dugi niz godina obavlja funkciju Direktora za razvoj fudbala u FIFA, i inicijator je čitavog "seta" promena koje bi, kako misli, fudbal učinile još atraktivnijim.

Bord Međunarodne fudbalske asocijacije (IFAB) koja određuje, donosi i menja pravila igre, na narednom zasedanju će razmatrati ideju francuskog stratega o novom načinu ubacivanja lopte iz auta.

Osim ove promene, Vengerov plan za ubrazanje igre podrazumeva, između ostalog, i skraćivanje trajanja utakmice na 60 minuta (dva puta po pola sata). Što se tiče ideje o izvođenju auta nogom, ona je naišla na pozitivan odjek, istina ne svuda, a holandski savez je već najavio da će je od naredne sezone, najverovatnije u mečevima druge lige, testirati.

Video: Od gola do gola u 5 dodavanja: Akcija Zvezde za gol kao Arsenal u vreme Arsena Vengera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    17. jun 2022 | 06:47

    Samo zaustavite namestanje utakmica i sve ce ponovo biti zanimljivo i lepo za gledanje.... Nema potrebe menjati pravila....

  • Jedina

    17. jun 2022 | 12:31

    Savršena igra će zbog amerikanaca biti uništena... SRAMOTA!!! Neka pitaju gledaoce sta zele a ne samo da im novac bude na prvom mestu!!! Počeli su sa nekim glupim koncertima pre utakmice kao da je to neki cirkus... UŽAS!!!!!

  • Aca

    17. jun 2022 | 23:00

    Ovo i nije tako lose. Mi kao klinci smo uvek izvodili aut nogom, bolje je bilo za igru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA