≫ 

Rambo ga preporučio Realu, ostalo je istorija: Marselo rasplakao sve na oproštaju, odlazi sa 25 trofeja!

Dan za ponos velikog Brazilca

  • 0
marselo Foto: twitter/SkySportsNews

Emotivno je danas bilo na stadionu najvećeg kluba na svetu, od kojeg se, posle 15 sezona, oprostio jedan od najtrofejnijih igrača Reala svih vremena - Brazilac Marselo (34).

Fudbaler, koji je 2007. godine iz Fluminensa kao 19-godišnjak, na preporuku tadašnjeg saigrača Dejana Ramba Petkovića, stigao u Madrid, rekao je "zbogom" "Kraljevskom klubu", rasplakao se, rasplakao sve one koji su bili u hali, među njima i legendarnog Raula, Karla Anćelotija...

Marselo je tokom 15 godina berićetne karijere u slavnom klubu osvojio neverovatnih 25 trofeja, odigrao 546 utakmica, i sebe zauvek upisao u almanahe giganta iz Kastilje.

- Ne razmišljam previše o budućnosti, želim da živim u sadašnjem momentu. Ali jako je teško napustiti klub za koji si igrao čitav život. Ne plašim se za budućnost, uradio sam ono što sam želeo da uradim ovde i radujem se narednim izazovima, ne sa zebnjom, već sa uzbuđenjem. Odlazim iz Reala uzdignutog čela, moja porodica je veoma ponosna na mene - drhtavim glasom koji su pratile suze, poručio je Marselo.

Podsetimo, Marsela je Realu preporučio proslavljeni srpski fudbaler Dejan Petković (o čemu je pričao u intervjuu za Telegraf), kome je samo jedna zajednička sezona sa tada golobradim levim bekom bila dovoljna da "okrene" tadašnjeg sprotskog direktora Madriđana Predraga Mijatovića, i kaže koju lepu reč za Marsela. Ostalo je istorija.

- Sa Marsleom sam igrao u Fluminenseom. Ja sma ga i preporučio Realu. Tada je Peđa Mijatović bio sportski direktor. Pitali me za Marsela, ja ga nahvalio, uzeli ga i to je to - prisetio se Rambo, za Telegraf, tog vremena.

Za kraj, za oproštaj, Realova posveta Brazilcu i njegovih 25 trofeja za vreme boravka u najvećem klubu sveta, možda je i najupečatljivija fudbalska slika koju smo videli poslednjih godina. .

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA