≫ 

Zvanično: Patrik Andrade potpisao ugovor sa Partizanom

Crno-beli i vezista sa Zelenortskih ostrva sarađivaće u naredne tri sezone

  • 20
Patrik Andrade zadužio opremu Partizana Foto: Zoran Ivković

Dan pošto je Partizan "slomio" agenta, Patrik Andrade (29) stigao je u srpsku prestonicu, u kasnim večernjim časovima, a tokom današnjeg dana je prošao lekarske preglede i potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima. Odmah posle "redvovne" procedure, fudbaler je krenuo ka Sloveniji, gde će se priključiti ostatku tima na pripremama za novu sezonu.

Andrade je treće pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku i u sportskom sektoru ga smatraju ključem budućeg tima, koji se još uvek gradi. Dolazi kao zamena za Miloša Jojića i planiran je kao fudbaler koji može da pokriva više pozicija u cenralnom delu manevra, od zadnjeg veznog, centralnog veznog, do polušpica, što mu takođe nije strano.. Andrade se bolje služi levom nogom, ima istančan osećaj za pas igru, odličnu tehniku i udarac sa distance.

Patrik Andrade zadužio opremu Partizana Foto: Zoran Ivković

Tokom karijere je branio boje tri kluba sa Zelenortskih ostrva – Sportinga, Deportiva i Benfike, posle čega se prirodno obreo u Portugaliji i igrao za Ribeirao, Žoan, Moreirense, Famalikao i Salgueiroš (tri pozajmice kao igrač Moreiresea). Usledila je avantura u Bugarskoj, tačnije Černom Moru odakle je i prešao u redove Karabaga. U poslednja dva kluba je bio konstantan i među najboljim igračima, pa je došao i na “radar” Partizana koji je procenio da je vredan angažovanja.

Zvanično predstavljanje Andradea javnosti i navijačima Partizana biće upriličeno u petak, u bazi crno-belih u Ptuju od 11.00 časova, uz asistenciju Ljubomira Fejse, koji odlično govorili portugalski jezik.

Video: Aleksandar Filipović o prvim impresijama u redovima Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA