≫ 

Zbog Džordana tetovirao ruku, pamtiće gol Zvezdi: Stefan je novo pojačanje i budućnost Čukaričkog

Brđani su u ovom prelaznom roku doveli Stefana Tomovića koji važi za jednog od najtalentovanijih igrača Superlige

  • 1
Stefan Tomović

Foto: Telegraf

Iako nisu dovodili dosta igrača ovog leta, možemo slobodno da kažemo da je Čukarički odradio jedan od najboljih prelaznih rokova u novijoj istoriji kluba!

Đorđe Ivanović i Luka Adžić su stigli da donesu kvalitet i iskustvo po krilu, Nikola Vujadinović da "zacementira" defanzivnu liniju, dok je Stefan Tomović došao kao veliki zalog - i za sadašnjost i za budućnost.

Doskorašnji vezista Proletera prošle sezone dao je osam golova na 26 utakmica, a sa Brđanima je potpisao ugovor na četiri godine. S obzirom na to kakav kvalitet poseduje, Tomović je ovog leta bio veoma "tražena roba." Na kraju, kako sam kaže, izabrao je pravu sredinu.

- Imao sam nekoliko ponuda na kraju sezone. Odlučio sam da je Čukarički najbolja opcija za mene, znam kako rade, da je zdrava sredina. Pogotovo za mlade igrače i mislim da sam pogodio. Bila je zvanična ponuda iz Letonije, saslušali smo sve, ali, ponavljam, mislim da je Čukarički najbolja opcija za moj napredak - rekao je Tomović u razgovoru za Telegraf i nastavio:

- Odlično mi je ovde. Svi su me lepo prihvatili, preko igrača, trenera, uprave, prezadovoljan sam u svakom smislu. Imamo trenera koji forsira onaj fudbal koji svi volimo. Stekao sam sjajan utisak o njemu i imam samo lepe reči.

Tomovićevo ime se ranije tokom sezone povezivalo i za Zvezdu i Partizan, ali...

Stefan Tomović

Foto: fkčukarički

 

- Bilo je nekih priča i naznaka da sam interesantan večitima, ali ništa konkretno nije bilo. Nikakav konkretan potez se nije preuzeo po tom pitanju.

Imao bi Tomović možda i bolju sezonu, moguće je da bi i njegov bivši klub Proleter profitirao na kraju, ali ga je u finišu Superlige, u plej-autu, zadesio peh sa povredom.

- Operisao sam meniskus. Teško je psihički. Tu se dosta izgubi u fudbalskom smislu, ali je generalno dosta teško da se podnese pishički. Srećom, ja nisam imao toliko težu povredu. Ova je mesec, mesec i po dana. Vraćam se i presrećan sam zbog toga. Ide na bolje, uključio sam i loptu i nadam se da sam spreman za 1. kolo - rekao je Tomović, te otkrio da ostaje žal što je Proleter ispao u PLS:

Stefan Tomović

Foto: fkčukarički

 

- Mislim da se prvi put desilo da klub koji bude peti na polusezoni na kraju ispadne. Krivo mi je mnogo, jer znam kakvi ljudi vode Proleter, kakvo je stanje. Nisu to zaslužili, ali nadam se da će se sledeće godine vratiti. Sada sledi i ta fuzija sa Novim Sadom, verujem u njih jer smatram da zaslužuju superligaški status. Taj klub mi je dao šansu da pokažem šta znam. Zadovoljan sam svojim individualnim učinkom, ali bitnije je to što ekipa nije prošla dobro.

Ostaće upamćeno i da je dao gol Zvezdi, kao i da je na tom meču ušao u klinč sa Gelorom Kangom.

Video: Hladan tuš za Zvezdu u Novom Sadu: Tomović pogodio malu mrežu i poravnao rezultat

- Jako mi je drago zbog toga. Mislim da svaki igrač voli da postigne gol protiv nekog večitog rivala. To je jedan lep utisak iz prošle sezone. Što se tiče sukoba sa Kangom, bilo je nešto na kraju utakmice. Zvezda je nešto ranije dala gol za 2:1, ja sam malo nervoznije postupio, a ni on se nije poneo baš kako treba. Ali sve je to u žaru borbe i sportskog rivaliteta.

Važna stvar za Čukarički jeste i to da je Tomović i dalje bonus igrač, mada Brđani nikada nisu imali problema sa tim pravilom zbog velikog broja mladih fudbalera koje poseduju.

- Čukarički ima dosta mladih igrača. Mislim da treba što više da se potenciraju mlađi igrači, a to Čukarički odlično radi. Ko zasluži, igraće, a to pravilo je svakako korisno. Dosta mladih igrača zna da se izgubi, da ne dobije šansu. A to posle ima veze sa samopouzdanjem kasnije.

Ono čime Tomović privlači pažnju van terena jesu tetovaže koje ima i gde se izdvaja jedna - ona sa brojem 23 zbog Majkla Džordana.

- Pratio sam košarku dosta ranije, pratim i dalje kad imam vremena. I to NBA. Džordana volim, poslednje tri-četiri godine intezivno gledam njegove snimke, oblačim se na taj neki način tako da sam broj 23 morao da stavim na telo. Pre sam navijao za San Antonio. Zbog Dankana, Parkera i Grega Popoviča. To sam sa bratom dosta pratio i zbog njega sam ih zgotivio. Vremenom se malo to izgubilo. Sada pratim za Jokića.

Zanimljivo je i to da Tomović nije hteo da pobegne od pitanja za koga navija u Srbiji, mada je kroz odgovor jasno stavio do znanja i zašto.

- U domaćem fudbalu ne navijam baš ni za koga. Nikad me nešto nije zanimalo. I sada generalno slabo pratim naš fudbal, baš sam isključen što se tiče toga. Kako se približavaju utakmice malo se informišem više (smeh), više sam orjentisan na strani fudbal. Ceo život navijam za Mančester junajted. I to sam krenuo sa bratom, ali se nije izgubilo na kraju - poručio je ofanzivni vezista Čuke za kraj.

Video: Povratnik u srpski fudbal Luka Adžić ispravio Docićev promašaj: Bivši igrač Zvezde precizan s penala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA