≫ 

Preminuo nekadašnji golman Radničkog, Partizana i reprezentacije Jugoslavije

Knežević je najdublji trag ostavio u Nišu

  • 4
Miodrag Knežević Knez Foto: MN Press

Miodrag Knežević Knez, nekadašnji golman Radničkog, Partizana i reprezentacije Jugoslavije, preminuo je u 72. godini!

Ovu vest javio je klub iz Niša u kom je Knežević ostavio dubog trag, i ako igrač i kao funkcioner.

- Preminuo je Miodrag Knežević Knez, legendarni golman, a kasnije i uspešni funkcioner našeg kluba. Jedan je od najboljih golmana u istoriji Radničkog, za koji je upisao 595 nastupa. Za Radnički je branio od 1960. do 1974. godine, a u sezoni 1971/1972 odigrao je i 14 utakmica za Partizan, pa se vratio u Niš. Dva puta je branio za reprezentaciju Jugoslavije. Fudbalski klub Radnički porodici upućuje iskreno saučešće - navodi se u saopštenju Radničkog.

Knežević je rođen Gornjim Stupanjima, kod Aleksandrovca. Karijeru je počeo 1957. godine u Napretku Aleksinac, a tri godine kasnije postao golman Radničkog Niš, sa kojim je branio gol na 595 utakmica.

Na golu Radničkog iz Niša branio je na utakmicama sa Vardarom, nakon kojih je niški tim prvi put ušao u Prvu ligu Jugoslavije.

Bio je kapiten tima od 1964. godine, sve do završetka karijere, 1974. godine. Tokom sezone 1971/72 prvenstva Jugoslavije branio je na 14 prvenstvenih utakmica za Partizan. Kada je u pitanju reprezentacije, bio je na golu na mečevima sa Bugarskom i Albanijom.

Video: Preminuo je legendarni Ivica Osim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA