≫ 

Čovek od reči: Predsednik UO OFK Beograda podneo ostavku zbog neispunjenih rezultatskih ciljeva

Saša Stevanović se povukao sa te funkcije

  • 5
Omladinski Stadion, Karaburma, OFK Beograd

Foto: MN Press

Saša Stevanović više nije predsednik Upravnog odbora OFK Beograda, a o svojoj odluci je posle najbližih saradnika, obavestio i javnost putem zvaničnih stranica kluba sa Stare Karaburme.

- Poštovani ofkovci, čekao sam zvaničnu odluku saveza o popunjavanju Prve lige, i priliku da se konkretno oglasim. Kada sam prihvatio mesto predsednika UO pre godinu i po dana, rekao sam da je primarni cilj ulazak kluba u viši rang i da ukoliko to ne uspemo snosiću najveću odgovornost. Toga se i danas pridržavam, te sam odluku o ostavci preneo UO i predsedniku Skupštine kluba - poručio je Stevanović.

Njegov dolazak na čelo slavnog kluba bio je propraćen sa velikim optimizmom, istina je da je klub sada u boljoj poziciji nego što je to bio pre negovog dolaska, ali to nije bilo dovoljno da Stevanović nastavi rad i borbu.

- Klub sam prihvatio da vodim na predlog KPO i navijača u trenutku kada je klub bio 12. na tabeli, gde se igračima i zaposlenima dugovala jedna plata, neplaćenim reprogramom za snabdevanje strujom. Za kratko vreme smo stabilizovali tim i na kraju prolećnog dela zauzeli 6. mesto (računajući samo proleće bili bismo prvi), isplaćen je reprogram za struju, plaćeni su troškovi i stabilizovano plaćanje plata zaposlenima u klubu. Letnji prelazni rok iskoristili smo da pojačamo tim i jesen završili na prvom mestu.

Na kraju, održavši datu reč, povukao se jer ekipa nije postigla željeni rezultat na terenu.

- Tokom zime, vodeći se istim kriterijumima pojačali smo tim, doveli trenera sa većim iskustvom i čoveka koji je vodio timove u višem rangu. Očekivali smo da proleće nastavimo u još boljem izdanju. Od svega očekivanog, desilo se suprotno i krajnji rezultat je neulazak u viši rang. Kao najodgovorniji za takav rezultat odlučio sam da podnesem ostavku i prepustim mesto nekome ko će pokušati da ostvari taj rezultat“, poručio je Stevanović.

Video: Božidar Milenković: Mladi igrači ovde nemaju od koga da uče fudbal, Zvezda i Partizan su ga uništili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA