"Treba žaliti radnike koji rade u fabrikama za 1.000 evra": Čeferinove reči Klopu i Gvardioli koje odzvanjaju

Predsednik UEFA nimalo se ne slaže sa zahtevima dvojice poznatih trenera

  • 7
aleksander čeferin

Foto: Tanjug/Ap

U poslednje vreme sve je više fudbalera i trenera koji počinju da se žale na prenatrpan raspored, zahtevajući više vremena za odmor i regeneraciju tokom i između sezona. Često su njihovi zahtevi ostajali bez ikakvog odgovora, pa makar i onog negativnog.

Ipak, posle reči koje su uputili trener Mančester sitija, Pep Gvardiola i šef stručnog štaba Liverpula, Jirgen Klop, stigao je odgovor sa najviše moguće instance - od predsednika UEFA, Aleksandera Čeferina.

On je istakao da nimalo ne mari za to što se Gvardiola i Klop žale. Naprotiv, povukao je pomalo čudnu paralelu sa radnicima u farikama, ističući da bi i smanjen broj utakmica tokom godine značio i manje plate samim fudbalerima, jer bi priliv novca od televizijskih prava, sponzora i ulaznica bio manji.

- Klubovi su tražili deset utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona, ali će ih biti osam u novom formatu koji kreće od sezone 2024/25. To je pravi broj. Korisnija bi bilo da u ligama igra po 18 klubova, ali predsednici se ne slažu. Trebalo bi razumeti i da su dva nacionalna kupa previše. Uvek je lako napasti FIFA i UEFA, ali jedna stvar je jednostavna - ako igrate manje, imate manje i plate. Oni koje bi trebalo žaliti su radnici u fabrikama koji rade za 1.000 evra mesečno - rekao je Čeferin.

Video: Piksi dočekao Čeferina u Staroj Pazovi: Niko nema uslove za trening kao Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Панта

    25. jun 2022 | 20:08

    Види се порекло Чеферина,али има право,сто посто,кажем то иако сам и ја у том спорту провео педесет година.Много су размажени,данашњи тренери и фудбалери иду на припреме и бораве у хотелима са пет звездица и много им тренирања и играња,за милионе.Моји и ја смо на припремама спавали у шаторима а јели у мензи и имали три тренинга дневно,сви смо били задовољни и срећни да тренирамо и играмо,а ови сад ,свилени и преплаћени,боље да не отварају уста.Школе нису учили,а од мојих колега и играча има,инжењера,лекара,правника,чак и доктора наука.

  • Mare

    25. jun 2022 | 20:05

    Čeferine pobratime, pa u Srbiji se motaju kablovi u fabrikama za 350e. Još ako glasaš za SNS nemaš da brineš da li će plata stići.

  • Veteran

    25. jun 2022 | 22:19

    Sedamdesetih,igrao badava bio presrecan sto sam u prvom timu,nije mi padalo na pamet da trazim pare,sami mi dali nekakvu "hranarinu" i stipendiju,bio presrecan sto nisam morao da trazim dzeparac od roditelja,a tek zadovoljstvo kad uvece izadjem na "korzo" u setnju sivi me tapsu i pozdravljaju,vece srece nije bilo za mene! Ovi danas imaju sve,od para do aviona i opet im nesto smeta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA