≫ 

Neslavan kraj srpskih omladinaca na Evropskom prvenstvu, novi poraz, ne idemo ni na Svetsko!

Ekipa selektora Aleksandra Jovića u tri meča primila čak devet golova, oprostila se od daljeg takmičenja sa samo bodom iz meča sa Izraelom

  • 49
aleksandar jović Foto: MN Press

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije poražena je i u trećoj utakmici Grupe na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj, bolji od nas bili su i Austrijanci (3:2), te su tako naši mladići završili takmičenje kao poslednji u konkurenciji današnjeg rivala, te Engleske i Izraela. Time su, naravno, i završili učešće na Evropskom prvenstvu, ali i izgubili šansu da se plasiraju u baraž za Svetsko prvenstvo gde ih je vodila treća pozicija u grupi za šta im je trebao bod iz ovog duela.

Nažalost, ni to nisu uspeli da ostvare igrači selektora Aleksandra Jovića. Sve je išlo naopako i ovog puta.

Strelci za Austriju bili su Leopold Kverfeld u 25. i 56. minutu i Lukas Valner u 66, dok su golove za Srbiju postigli Marko Lazetić u 44. minutu i Petar Ratkov u 88.

Podsetimo, naša ekipa je gotovo sve šanse da se plasira u nokaut fazu takmičenja izgubila još posle debakla u meču sa Englezima - 4:0. Jedino smo sa Izraelom bili konkurentni, istina i u toj utakmici malo je nedostajalo da pretrpimo poraz - gol smo dali u poslednjem minutu - i generalni utisak o igri i rezultatima koje smo postigli u Slovačkoj ne može biti dobar.

Škripalo je svuda, u svim linijama tima, a čini se najviše u defanzivi koja je pokazala anomalije i protiv Austrije koja je dva gola postigla posle kornera. U prvoj situaciji, lopta je direktno iz kornera doletela na glavu Kverfelda koji je potpuno neometan pogodio mrežu, da bi Valner u drugom poluvremenu, takođe posle udarca iz ugla i smušene intervencije naših, glavom smestio loptu u mrežu, van domašaja našeg golmana - tada za 3:1.

Imali su i naši momci periode dobre igre, stvarali su šanse, bili agilni i željni da se pokažu, da preokrenu situaciju u svoju korist, Lazetićevim golom euforično se ponadali i pobedi i prolazu dalje...

Ali, posle dva šamara Austrijanaca koja su usledila, gotovo da smo bili u nokdaunu, da bi pogodak Ratkova dva minuta pre kraja oživeo nadu za treće mesto, za baraž za Svetsko prvenstvo. Rezervista Gordić je omogućio spretnom Ratkovu da uputi udarac i matira austrijskog golmana, da donese nadu, međutim do kraja meča, osim prividne inicijative, nisu naši momci uspeli da dođu to trećeg gola.

Video: Povratnik u srpski fudbal Luka Adžić ispravio Docićev promašaj: Bivši igrač Zvezde precizan s penala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    25. jun 2022 | 22:43

    Ne znam zašto se čudite... Ovo je odraz stanja u omladinskom fudbalu u Srbiji. Guraju se treneri i igrači preko veze, menadžera, političara, mame, tate... Tako je u svim klubovima, a posebno u Zvezdi i Partizanu... Ej Lekovića prati Real... A svi znamo ko mu je tata... A i vi novinari prestanite da pišete hvalospeve o njima... Težak oblik karcinoma u Srpskom fudbalu.

  • ILIJA

    25. jun 2022 | 22:03

    Bruka i sramota, ovi Mamini i Tatini sinovi veze nemaju a o Treneru i da nepricam. Fuj sram vas bilo.

  • Dend

    25. jun 2022 | 21:59

    Sa ovakvim golmanom, bez refleksa, nema osećaj prostora i sa ovakvom igrom kao i sa ovakvim trenerom dobro smo prošli ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA