≫ 

Španci bi ponovo da kupuju u Partizanu: Almerija poslala zvaničnu ponudu za Milovanovića!

Transfer bi sa bonusima iznosio preko 5.000.000 evra, uz 50 odsto od dalje prodaje, ali postoji "caka" koja koči realizaciju

  • 13

Miroslav Todorovic

Poslovanje Partizana i Almerije u transferu Umara Sadika je donelo mnogo toga dobrog i jednom i drugom klubu, crno-belima 9.000.000 evra (smeši se još 500.000 za bonus od odigranih mečeva), Špancima, pak, plasman u Primeru kome je Nigerijac najviše i kumovao, što je verovatno bio razlog da bogati vlasnici pomenutog kluba ponovo okrenu broj u Humskoj. Ovoga puta žele da kupe Marka Milovanovića i poslali su zvaničnu ponudu za mladog napadača, saznaje Telegraf, no nije sve tako jednostavno.

Španci nisu novčano izdašni kao u slučaju Sadika, ali ni status dvojice igrača nije isti, jer je Nigerijac u trenutku prodaje bio nosilac igre tima, dok se mladi Milovanović praktično još dokazuje. Ipak, vlasnici Almerije su ponudili crno-belima 4.000.000 evra u gotovini, koji bi sa bonusima mogli da "prebace" i cifru od 6.000.000 evra, a na sve to bi Partizanu pripalo i 10 odsto od dalje prodaje igrača, koliko su ponudili Španci.

Ali, postoji i "kvaka" koja koči realizaciju posla i na njoj za sada insistira zainteresovani klub, a to je da se u transfer Milovanovića nekako "uvežu" i preostali bonusi od Sadika - pomenutih 500.000 za nastupe, gde nedostaje samo jedan meč Nigerijca u avgustu da Partizan stekne pravo na isplatu i deset odsto od dalje prodaje.

Almerija traži da crno-beli "precrtaju" te bonuse, što u Humskoj decidirano odbijaju, opravdano smatrajući da dva posla nemaju veze jedan sa drugim. Zbog svega navedenog transfer trenutno "stoji u mestu", dok Partizan merka i druge opcije, kojih ima iz Nemačke, o čemu je Telegraf već pisao, ali i Italije i Belgije.

Milovanović je prošlu sezonu počeo kao alternativa Rikard Gomešu i imao je "bljesak" krajem jeseni kada je postigao neke važne golove za Partizan. Imao je tada i klub neke velike ponude za njega, ali je odlučeno da je rano za prodaju, tim pre što se jurila šampionska titula.

Ipak, u drugom delu sezone igrač je imao nevolju sa korona virusom, potom i povredama, pa gotovo da nije ni igrao, što mu je uticalo i na status i na cenu. Zato je ovoga leta na tržištu, ali samo pod uslovom da klub dobije ponudu koja će biti adekvatna. Almerijina je svakako primamljiva, no, moraće Španci da se oslobode ideje o "amortizaciji" Sadikovog transfera, jer u suprotnom neće ništa postići sa Milovanovićem, pošto će se Partizan okrenuti drugim klubovima.

Video: Predstavljanje Andradea: Otkrio zašto je izabrao Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Déjà vu

    26. jun 2022 | 09:39

    Znaci opet rasprodaja kako bi se albanjerosima olaksao put ka laznoj tituli..vic vidjeno

  • Pfk

    26. jun 2022 | 09:24

    Malog pod hitno spustiti na zemlju .Znam šta pričam.I znam šta je radio po Smederevu kad je bio zaražen korona virusom

  • Oki

    26. jun 2022 | 11:10

    Prodaj to odmah treba lova vazuri I iglici za letovanje I nova limizina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA