≫ 

Selektor omladinaca posle kraha na Evropskom prvenstvu: "Ponosan sam, tako se bori za Srbiju"

Podsetimo, omladinska selekcija Srbije porazom od Austrije 2:3 završila na poslednjem mestu grupe, nije se domogla ni baraža za Mundijalito

  • 15
aleksandar jović Foto: youtube/FSS

Selektor najboljih srpskih omladinaca Aleksandar Jović je ona osoba koja u polupraznoj časi vidi dopola pun sadržaj. Optimistično je, otud, sagledao i rezultatski neuspeh momaka koje predvodi, fudbalsku reprezentaciju Srbije do uzrasta od 19 godina.

Naši talenti su u tri meča dvaput poraženi, od Engleske 0:4, Austrije 2:3, dok su bod upisali u meču sa Izraelom. Suma sumarum, pesimistički pogled je činjenica da nam se omladinici nisu plasirali u polufinale kontinentalnog takmičenja, a onaj optimistični posle svega je da smo igrali na turniru među osam najboljih evropskih selekcija u datom uzrastu.

- Da, danas se završava jedna lepa priča koju smo započeli još pre godinu dana, sa porazom od Austrijanaca smo završili učešće na Evropskom prvenstvu. Pre svega bih se zahvalio igračima na neverovatnoj borbi, ne samo na današnjoj utakmici, nego na svemu što su poslednjih godinu dana davali za dres, za grb, za reprezentaciju... - bili su prvi utisci selektora nakon završetka ove priče.

Dalje, sumirao je utiske.

- Mislim da smo za poslednjih godinu dana uradili neverovatne stvari, da bismo se plasirali ovde morali smo proći dosta. Iza nas smo ostavili dosta reprezentacija koje znače evropskom i svetskom fudbalu i bili smo učesnici Evropskog prvenstva od osam ekipa. Nažalost, završili smo priču za nas i ja kao trener mogu biti ponosan na ove momke što su i u utakmici sa Austrijom, i pored poraza, pokazali karakter i do poslednjeg minuta pokušavali da dođu do tog izjednačujućeg gola koji bi za nas značio treće mesto i borbu za tri dana za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Omladinska reprezentacija Srbije, U19 reprezentacija Foto: MN Press

Uspeh je sam plasman na Evropsko prvenstvo, smatra Jović, ali ostaje žal za boljim rezultatom.

- Jeste, nažalost igračima je stvarno veoma teško palo jer su svesni da su protiv Austrije, bez obzira na poraz, bili bolji, imali više loptu u nogama, napravili veći broj šansi. Na najbolniji način saznali smo šta znače prekidi u modernom fudbalu. Jer primiti tri gola iz kornera, mislim da nije smelo da nam se desi, ne sme da se desi ni mnogo slabijim ekipama, ne nama.

Borba neprestana je ono zbog čega i selektor i naši igrači moraju gledati na ovaj turnir uzdignuta čela.

- Nažalost, jurili smo, pokušavali sa dosta izmena, na kraju došli do 3:2 i opet pokušali, gurali, gurali i na krjau nismo uspeli. Postoji žal za Svetskim prvenstvom, milim da je i ovaj plasman na Evropsko prvenstvo posle osam godina stvarno uspeh i podstrek za generacije koje dolaze, da nastave i naprave korak više. Znate da imamo igrače 2004. godište, neki nisu bili sa nama zbog povreda... Tako vam je u fudbalu, pogotovo u omladinskom fudbalu, ovo je fenomenalan turnir. Ovaj poraz nije nesupeh, to je samo jedna stanica na putu. Ovakve utakmice i ovakvu turniri spadaju i pripadaju procesu učenja mladih igrača i što se mene tiče i stručnog štaba, ovo je jedan dobar kamen temeljac na kome treba da nastavimo da gradimo, pa da u narednom takmčenju pokušamo da napravimo iskorak. Sve čestitke momcima, na zalaganju, borbi, trudu, na svemu što su pokazali. Samo neka dignu glave, dostojno su prezentovali Srbiju na Evropskom prvenstvu.

Video: Povratnik u srpski fudbal Luka Adžić ispravio Docićev promašaj: Bivši igrač Zvezde precizan s penala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    26. jun 2022 | 15:09

    Na sta si ti ponosan rođače?! Umesto da si došao do polufinala, ti si ponosan??!! Jadan li ovaj srpski fudbal, kada ovakvi uče decu!

  • hogar

    26. jun 2022 | 15:02

    Podnesi ostavku zbog neuspeha na Evropskom prvenstu i mi ćemo biti ponosni na tebe!

  • Robi00

    26. jun 2022 | 16:14

    Ponosan????? Brate, lepo das ostavku, proba neko drugi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA