≫ 

Gabriel Žesus je novi igrač Arsenala, gruvaće "Topovi" jako naredne sezone

Brazilac i Siti dobili velike pare u ovom transferu

  • 0
FK Svonsi - FK Mančester siti, Gabrijel Žesus Foto: Tanjug / AP

Brazilsk inapadač Gabriel Žesus (25) posle pet i po sezona napustio je tabor Mančester Sitija i seli se u London - u tabor Arsenala.

Vest koja nije novost, ali je sada sve završeno, utanačeno do samog kraja kada je reč o samoj transfer operaciji. Brojni mediji javljaju da će Brazilac potpisati ugovor na pet godina sa "Tobdžijama", po sezoni će zarađivati 10 miliona funti, dok će njegovom bivšem klubu pripasti masivnih 45 miliona funti na ime obeštećenja.

Ovajdiće se i Žesusov matični klub Palmeiras kome će na ime trening kompenzacije i ranije dogovorenih procenata pripasti 3.5 miliona funti.

Na Žesusov odlazak iz Sitija je najviše uticao dolazak Erlinga Halanda koji će biti udarna napadačka pesnica ekipe pepa Gvardiole, Brazilac je u međuvremenu dobio unosnu ponudu Arsenala i predvodiće navalu Artetinog tima od naredne sezone.

Brazilac će u utorak obaviti lekarske preglede u novom klubu i staviti se na raspolaganje Arsenalu koji dan kasniej startuje sa pripremama.

Video: Nova uzdanica Mančester Sitija: Dejna može svašta s loptom i u teretani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA