≫ 

Partizan hteo Kadaka: Belgijanci na kraju umešali prste, ništa od transfera među crno-bele

Veliko obeštećenje i želja samog igrača presudili u pregovorima

  • 1
Jakub Kadak Foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Nije lako privući igrača u Srbiju, pogotovo ako je mlad i perspektivan, a ako još dolazi iz zapadne Evrope, posao je višestruko otežan. Partizan je na radaru imao "desetku" iz Slovačke - Jakuba Kadaka (21), koji je branio boje Trenčina, ali je trku izgubio sa jednim od belgijskih velikana koji će za fudbalera isplatiti 1.500.000 evra obeštećenja.

Kadak je bio velika želja Ilije Stolice i trebalo je da bude ispomoć Bibrasu Nathu u ofanzivnom delu manevra, čak je u jednom momentu i postojala nada da bi igrač mogao da "skrene" ka Beogradu. Ali, potom se umešao belgijski klub, ponudio nešto više novca, koji možda i nije bio toliko presudan koliko je prevagnula želja igrača da se okuša u jačoj ligi na zapadu.

Kadak je u Trenčin stigao u mlađim selekcijama, prošao je školu pomenutog kluba, a od 2018. godine je profesionalac i standardni reprezentativac Slovačke od kadetske do mlade selekcije. U protekloj sezoni je bio nosilac igre svog kluba, pošto je na 33 meča postigao 15 golova i upisao osam asistencija.

To je privuklo pažnju i Partizanu, ali i nekolicini klubova koji su ga pratili, da bi se igrač, kome u decembru ističe ugovor, na kraju odlučio za Župiler ligu.

Video: Povratnik u srpski fudbal Luka Adžić ispravio Docićev promašaj: Bivši igrač Zvezde precizan s penala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA