≫ 

Partizan i Asano pred CAS, u Humskoj se nadaju da će odluka biti preinačena

Partitan je u prošlosti imao delimično sličan slučaj na sudu sa Andrijom Živkovićem

  • 6
Takuma Asano Foto: Marko Jovanović

Slučaj Takume Asana i Partizana delimično je okončan pred arbitražom FIFA i to u korist japanskog fudbalera, u prvostepenom postupku, ali je u januaru mesecu klub iz Humske podneo žalbeni postupak Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji još uvek traje, a u Humskoj se nadaju da će odluka biti preinačena u njihovu korist. Otuda Partizan nije u obavezi da isplati novac Asanu, jer slučaj još nije okončan,

Zastupnik Partizana u pomenutom slučaju sa Asanom, advokat Zoran Dajmanović kaže za Telegraf da postupak pred CAS može da se ukine, preinači ili ponovi, jer odluka u prosecu kluba iz Humske i Japanca nije pravosnažna.

- Igrač Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, jer se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci, kojom su delimično usvojeni zahtevi igrača. Od januara meseca 2022. godine, Partizan je pokrenuo žalbeni postupak pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak. Dok traje proces pred CAS, kao što je to slučaj sa Partizanom i Asanom, klub nije u obavezi da isplati novac igraču i sve što se pojavilo u medijima su samo proizvoljne spekulacije, jer se radi o prvostepenom postupku. Ako već zadiremo u pravo, čak i odluka CAS u nekim slučajevima može da se ukine pred Federelnim sudom u Švajcarskoj - rekao je advokat Partizana za Telegraf, Zoran Damjanović.

Inače, Partitan je u prošlosti imao delimično sličan slučaj na sudu sa Andrijom Živkovićem. Tada su crno-beli podneli i dobili tužbu pred FIFA arbitražnim sudom, ali je potom fudbaler podneo žalbu pomenutom Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, dobio postupak, pa je klub iz Humske morao da isplati određenu nadoknadu.

Podsetimo, Asano je samovoljno napustio Partizan na Vaskrs 2021. godine, posle čega je počeo sudski proces.

Video: Predstavljanje Andradea: Otkrio zašto je izabrao Partizan

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalabic

    27. jun 2022 | 12:17

    UPRAVA NAPOLJE!!!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    27. jun 2022 | 12:17

    Браво за управу јсд. Свака им част како одлажу, боре за играче, за клуб...само да што дуже остану у овом саставу👏👏👏👍👍👍👌👌👌

  • Partizan I niko drugi

    27. jun 2022 | 12:16

    Asano I Suma su bajnu upravu kostali titule

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA