Partizan kreće u potragu za novim napadačem: Juri se igrač drugačijih karakteristika od Rikarda

Odlazak mladog Marka Milovanovića u Almeriju ostavio bi poziciju u špicu sa samo jednim adekvatnim rešenjem

  • 3
Rikardo Gomeš

Foto: MN Press

Transfer Marka Milovanovića u špansku Almeriju, o kome ste pre dva dana mogli da čitate na Telegrafu, uveliko se "kuva", preciznije u pitanju su dani, možda i sati do odlaska mladog igrača, što će u svakako u određenoj meri proširiti "delatnost" sportskog sektora u letnjem prelaznom roku.

Usled činjenice da bi se napad sveo samo na Rikarda Gomeša, Partizan će posegnuti i za angažovanjem još jedne opcije na pomenutoj poziciji, mimo krilne gde se uveliko traži rešenje.

S obzirom na činjenicu da su Rikardo i Milovanović napadači sličnih karakteristika, o čemu je često govorio i bivši trener Aleksandar Stanojević, sadašnji šef struke Ilija Stolica i sportski direktor Ivica Iliev će posle odlaska mladog igrača u sledećem izboru najverovatnije potražiti igrača koji se igrački razlikuje od prvog strelca Srbije.

Nekoga ko bi mogao da ponudi drugačija rešenja i izbor u poslednjoj trećini terena, čime bi kompletna ekipa dobila na raznovrsnosti u ofanzivnom delu.

Sportski sektor crno-belih je u bliskoj prošlosti imao određene "mete" koje mogu da pokrivaju i krilnu i poziciju napadača, čime bi jednim udarcem "ubili dve muve". Međutim, kako ti igrači nisu angažovani, klub će morati da dovede i krilnog i klasičnog napadača, jer bi u slučaju da se, recimo, povredi Rikardo Gomeš, stručni štab praktično ostao bez rešenja.

Takva situacija se dogodila upravo tokom priprema u Sloveniji, jer su se gotovo istovremeno povredili i Rikardo i Milovanović, pa je Stolica u prvom meču sa Klužom morao da improvizuje sa Filipom Holenderom u napadu, kome to nije primarna pozicija, iako je u mandatu Stanojevića, sasvim dobro odrađivao posao, takođe silom prilika.

Isto će biti i danas protiv Spartaka iz Trnave (18.00, Arena sport), jer oba pomenuta igrača još uvek rovita i stručni štab će morati da se snalazi. Zato je Rikardova alternativa jednostavno neophodna, jer sezona je duga i veliki je rizik dočekati je sa samo jednim klasičnim napadačem...

Video: Brat Marka Jevtovića pokazao veliko umeće sa loptom na treningu Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA