Napustio letovanje zbog Srbije, pa protiv Francuza oduševio skaute: Čukin vezista spreman da zasija!

Brđani u svojim redovima imaju veliki broj bonus igrača, a među njima je i vezista Kristijan Belić koji je spreman za veću ulogu u timu i da pokaže sav svoj potencijal

  • 0
Kristijan Belić

Foto: fkčukarički

Zimus je imao skromne želje kada je u pitanju njegova polusezona u dresu Čukaričkog: da klub igra Evropu, a da njega zaobiđu povrede i da uđe u rotaciju kada je u pitanju prvi tim!

Te skromne želje su mu i ispunjene, pošto je Kristijan Belić na proleće odigrao 13 utakmica u dresu Brđana, na kojima je pokazao da sportski sektor nije pogrešio kada je angažovao nekadašnjeg đaka Vest Hema.

Belić, koji je i dalje bonus igrač, tim partijama je zaslužio i poziv u mladu reprezentaciju Srbije, a na sadašnjim pripremama Čuke jasno je stavio do znanja da je vreme za novi iskorak.

Kristijan Belić

Foto: Telegraf

U utorak je protiv Brava bio jedan od najboljih na terenu, a ostaće žal jedino to što je u finišu meča nezasluženo dobio crveni karton. Opsovao je u "vazduh", ne sudiju, nezdaovoljan jednom odlukom, a ovaj mu je pokazao put u svlačionicu i tako šokirao sve na stadionu. O tom potezu sudije Belić nije hteo ni da priča, kaže da je nebitan i da nema potrebe da se zbog toga nervira, ali se tokom razgovora za Telegraf osvrnuo na ono što je iza njega i ono što tek sledi.

- Dobijao sam veću minutažu u drugom delu sezone, poslednje dve utakmice sam i počeo. Zadovoljan sam partijama na proleće. Sada kreće nova sezona, idemo u nove pobede - rekao je Belić na početku, a potom se prisetio i na to što je već na startu proleća igrao protiv Zvezde:

- To je bilo prvi put da sam igrao na Marakani. Prva utakmica drugog dela sezone, veliki broj navijača, oko 20.000. Jako je neobično. Igrao sam u Francuskoj kada sam bio sa reprezentacijom, to mi je možda drugi put pred tolikom brojem navijača. Kada ima više navijača, meni je manji pritisak. Valjda samo čuješ navijače i ništa više sa strane. Nekako mi je teže kada je manje ljudi na stadionu.

Osvrnuo se vezista i na promenu trenera  s kojom se susreo na Brdu, odnosno odlazak Saše Ilića i dolazak Dušana Kerkeza.

Kristijan Belić

Foto: fkčukarički

- Saša je bio vrhunski trener. Od njega sam dosta naučio i želim mu dosta sreće. Dušan Kerkez je relativno kratko tu, ali je atmosfera u klubu super i po njegovom dolasku.  Generalno je ceo stručni štab dobar. Imamo dobar tim i mislim da će to na kraju biti pun pogodak. Što se tiče priprema, prva sedmica je bila dosta jača, u drugoj smo imali više utakmica pa su treninzi bili slabiji. Dobro se radilo i u Beogradu i u ovde. Odmor - trening, odmor-trening. Malo teretana, malo trčanje, malo lopta. Doduše, nije toliko trčanja i bilo. Više smo se bazirali na rad sa loptom, što je dobra stvar jer to igrači i vole.

Belić je nedavno protiv Olimije igrao drugo poluvreme (3:2), kada je Kerkez na teren ubacio većinu mlađih igrača, dok je protiv Brava (1:2) igrao sa čak devet bonus igrača.

- Pokazali smo da možemo da igramo, da trener može da računa na celu ekipu. Ne samo na prvih 11, ko kod bude bio ta prva postava. Da ima igrača koji sa klupe mogu da donesu razliku. Konkurencija u timu je velika, ali to je normalno. U svakoj jakoj i velikoj ekipi ima dosta konkurencije. To je sastavni deo fudbala i nemam čega da se plašim. Borim se za svoje mesto, pa ko ga zasluži u timu. Nadam se da ću ove sezone dobiti veću šansu. Sve je na meni, svoje ću da odrađujem na terenu, odluka stručnog štaba je da izabere najbolje. Daću 100 odsto na terenu, igraću onaj svoj fudbal koji trener traži. Nadam se da ću biti još jači nego do sada.

Kristijan Belić

Foto: fkčukarički

Svestan je Belić i da je ispred njega i njegovih saigrača specifična sezona u kojoj će srpski klubovi dosta lakše ući u Evropu. Primera radi, šampion ide direktno u grupnu fazu LŠ, vicešampion će igrati kvalifikacije za LŠ, dok će trećeplasirani (ako neko ispod njega ne uzme Kup) imati u rukama plej-of LE, odnosno direktnu grupnu fazu LK.

- Nama su dali do znanja šta sve nosio ova sezona, da je jedna od najbitnijih u istoriji. Naš cilj je da izborimo minimalno Ligu konferencija za sledeću godinu. Na nama je da vidimo da li možemo nešto jače. Pokazaćemo šta možemo, probaćemo i ove sezone da odemo korak dalje u Evropi.

Već smo pomenuli da je Belić debitovao za U21 selekciju Srbije, a dodaćemo i da je na meču protiv Francuske oduševio javnost igrom.

- Dugo nisam bio u nekoj selekciji, sigurno godinu i po ili dve. Milo mi je malo čudno kada sam došao, nisam bio dugo. Ali poznavao sam dosta igrača. Bio sam zadovoljan kako sam odigrao i protiv Francuske i protiv Farskih Ostrva. Francuzi su "druga dimenzija", to su igrači koji standardno igraju u svojim klubovima. Svaki igrač ima preko 30 utakmica u svojoj ekipi. Pritom, to su jaki klubovi. Verujem da bi se i kod nas videla razlika kada bi svaki igrač imao po 30 mečeva u nogama. Tada je mnogo lakše na terenu nego kada malo igraš, malo ne. Onda kada dođe utakmica, ti nemaš toliko samopouzdanja kao oni - rekao je Belić koji je otkrio i gde ga je "sačekao" poziv selektora:

Kristijan Belić

Foto: MN Press

 

- Bio sam u Egiptu na letovanju. Nisam očekivao da ću dobiti poziv, morao sam da se vratim. Naravno da mi je bilo drago, bez obzira što sam prekinuo odmor, jer je ipak velika čast igrati za svoju zemlju. Pogotovo mi je bilo drago kada samo došao i video da ću igrati, nisam baš verovao da ću biti na terenu za obe utakmice.

Upravo je najviše ta utakmica protiv Francuske navela fudbalske emisare da upišu njegovo ime u svoj tefter, a prema našim saznanjima već su se neki i raspitivali oko potencijalnog transfera.

- Iskreno, nisam upoznat ko se od klubova interesovao. Naravno da prija i nadam se da je to istina. To će mi dati samo podsticaj da treniram još jače i više i da dobijem što veću minutažu - skromno je Belić "zatvorio" ovu temu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA