≫ 

Belić branio, Belić igrao, Tomović pogodio: Čuka sa 9 bonusa poražena protiv Brava

Brđani su, na kraju, nezasluženo izgubili sa 2:1

  • 0
Čukarički

Foto: FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su u četvrtom kontrolnom meču u Sloveniji od domaće ekipe Brava rezultatom 2:1 (1:1). Nezasluženo u svakom smislu, ali trenutak nepažnje pred kraj utakmice koštao je Brđane pozitivnog rezultata.

Ipak, ono što je svakako pozitivno jeste to da je Čuka tokom 90 minuta imala devet bonusa na kraju. Strelac jedinog gola za Čuku bio je Stefan Tomović u 26. minutu, dok su za Bravo pogađali Trdin u 16. i Maružin u 80. minutu.

Iskusni golman Nemanja Belić bio je važan šraf Čuke na ovom meču, imao je nekoliko sjajnih odbrana, dok je njegov prezimenjak Kristijan dirigovao na sredini terena čitavu utakmicu. Doduše, do 82. minuta kada je zbog prigovora dobio crveni karton.

Svi u taboru Čuke, pogotovo trener Dušan Kerkez, bili su šokirani odlukom Davida Šmajca koji je zajedno sa pomoćnicima na kraju upropastio sjajnu partiju oba tima. Vredi pomenuti i to da je Čuka na ovom meču igrala bez većine iskusnih igrača iz startne postave.

Bravo je već u prvom minutu iskoristio lošu postavku igrača Čuke, a Kristijan Belić je bio taj koji je faulom morao da zaustavi Štofa. Rezonski, jer je bila obećavajuća akcija, dok prekršaj nije bio toliko oštar za žuti karton već na startu meča. Belić se izvukao, Drezgić nije u 9. minutu kada je rukom povukao pomenutog Štofa kako ovaj ne bi ušao u kazneni prostor.

Čukarički

Foto: Telegraf.rs - M. Marić

 

Svi su očekivali centaršut Nsanea koji je iskosa sa leve strane tukao direkt u gol. Međutim, Nemanja Belić je paradom izbacio u korner. Iskusni golman je tri minuta kasnije sačuvao siguran pogodak. Kapiten Brava Kramarič izbegao je ofsajd zamku, izašao je jedan na jedan, ali mu je Belić uhvatio živu loptu.

Čuka je prvu pravu akciju imala u 15. minutu kada se Tomović nije snašao u kaznenom prostoru, a kazna je stigla minut kasnije. Uzeli su igrači Brava jednu loptu na sredini, ona je otišla desno, usledio je centaršut koji je Trdin iskoristio i glavom zakucao loptu u mrežu.

Taj gol Slovenaca kao da je trgao Brđane. Kristijan Belić je u 23. odlično uposlio Endiajea koji je za pola koraka bio sporiji kada je u pitanju prijem lopte u obećavajućoj situaciji. Ipak, Čuka je tri minuta kasnije stigla do izjednačenja.

Presing je urodio plodom, usledila je kombinacija posle koje je novajlija Tomović levicom pogodio donji desni ugao slovenačkog golmana.

Nastavio je Čukarički u istom ritmu, igra se rasplamsala, a posle jednog šuta Tošića Aganspahić je imao zicer. Krenuo je da se namešta na desnu nogu, sam ispred gola Orbanića, i na kraju je razljutio trenera Dušana Kerkeza.

- Aga, šutni je levo pa neka ide u autobus, tri metra. Šta se nameštas na desnu? Opali je , kako da daš gol - vikao je Kerkez sa klupe.

Pomenuti trener je u nastavku meča izvršio dve izmene na startu drugog poluvremena. Bonusi Serafimović i Čolić zamenili su Šapića i strelca gola Tomovića.

Mogao je Čolić da bude junak već posle dva minuta igre u drugom delu. Rogan mu je ostavio odličnu loptu u kaznenom prostoru, ali je nekadašnji đak Partizana mlako šutirao iz izgledne prilike.

Čukarički

Foto: Telegraf.rs - M. Marić

 

Revanširao se Čolić Roganu na isteku sat vremena igre. Bila je to jedna od najboljih akcija na meču. Tošić je izveo aut, Čolović i Lukić su iz prve dodali do Čolića, ovaj je prosledio Roganu koji se namestio i gađao pod prečku. Nažalost po Brđane, golman Brava je nekako izbacio u korner.

Kerkez je u drugom poluvremenu dao šansu novim bonus igračima. Najpre je ušao Zuvić, koji doduše ima 22 godine, zatim i Spasojević i Gaševic posle čijeg centaršuta u 67. Tošić umalo glavom nije postigao gol. Minut pre toga Čolićev šut odbranio je rezervni golman Brava Dermastja.

Bravo je u 80. minutu iskoristio trenutak nepažnje mladog tima Čuke i došli su do gola za 2:1 preko Maružina. Samo dva minuta kasnije Brđani su ostali sa igračem manje posle šokantne odluke sudije da isključi Kristijana Belića. I to zbog toga što je vezista Brđana blago opsovao posle jedne odluke. Čak ne samog sudiju.

- Pa prijateljska je utakmica, nije mu opsovao majku. Jeste za žuti, ali za ovo crveni nije - govorio je Kerkez pomoćnom sudiji.

Utakmicu su počeli: N. Belić, Rogan, Šapić , Drezgić, Tošić, K. Belić, Lukić, Tomović, Endiaje, Čolović, Aganspahić. U nastavku su ušli: Serafimović, Čolić, Zuvić, Spasojević i Gašević.

Video: Ilija Stolica o Andradeu: Njegov kvlaitet je neosporan, vrlo brzo se uklopio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA