Partizan dovodi bivšeg igrača Lestera: Dijabate stiže u Humsku!

Nekadašnji fudbaler Lestera pojačaće crno-bele u letnjem prelaznom roku

  • 17
Fuseni Dijabate, FK Lester

Foto: Profimedia

Krilni napadač - Fuseni Dijabate (26), novo je počajanje Partizana u letnjem prelaznom roku, saznaje Telegraf. Po želji trenera Ilije Stolice, fudbaler stiže u Humsku kao slobodan igrač, pošto je nedavno prekinuo saradnju sa turskim Trabzonsporom i potpisaće trogodišnji ugovor klubom, čime je "zatvorena" još jedna važna pozicija u timu crno-belih.

Radi se o momku koji je rođen i fudbalski školovan u Francuskoj, iako ima pasoš Malija, za čiju reprezentaciju je i igrao o omladinskim selekcijama. A, u zemlji "galskih petlova" je počeo da trenira u Renu i Remsu, potom i Genganu, da bi u sezoni 2017/218 postao profesionalac i to u redovima Ajačija, gde se zadržao sezonu, odigrao 21 meč i postigao pet golova.

Već naredne godine obreo se u engleskom Lesteru, koji ga je platio 2.000.000 evra, insistiranje trenera Kloda Puela, kome je u tom momentu trebalo takav profil napadača.

Adaptacija nije išla sjajno, za godinu dana je odigrao tek 19 mečeva, pa su Englezi odlučili da ga proslede na pozajmicu i to u Tursku, preciznije Sivasspor.

Posle šest meseci u Turskoj, Dijabate se vratio u Lester, ali je ponovo poslat na "kaljenje", ovoga puta u rodnu Francusku, odnosno Amijen.

Kada se i treću put vratio u Lester, pomenuti klub je rešio da ga proda i kupca našao ponovo u Turskoj, gde je Trabzonspor rešio da plati 2.200.000 evra za Dijabatea. Međutim, momak iz Malija nije upeoo da se nametne u novoj sredini, pa je prosleđen Gectepeu, koji ga je takođe vratio da bi prošlog leta prešao u Giresunspor, gde je konačno pronašao sebe, Bio je standardan tokom cele sezone, odigrao 34 utakmice, postigao šest golova i upisao tri asistencije.

Što se selekcije Malija tiče, igrao je na junioskom Afričkom Kupu nacija, ali i na Svetskom prvenstvu na Novom Zelendu, na kome je Srbija, pod vođstvom Veljka Paunovića osvojila prvo mesto, a pomenuta selekcija završila kao trećeplasirana.

Što se igračkih karakteristika tiče, Dijabate je fudbaler koji igra mahom na desnom krilu, mada može biti koristan i kao drugi napadač, pa i levo krilo. Bolje služi levom nogom, izuzetno je brz i tehnički potkovan, odličan u igri jedan na jedan, veoma koristan za tim, iako mu statistika nije jača strana.

Dolazak Dijabatea neće zatvoriti "pijacu" u Humskoj, u predstojećem periodu crno-beli će sigurno angažovati dva, možda i tro nova fudbalera.

Ofanzivac će sutra doputovati u Beograd na preglede i potpis ugovora.

Video: Fudbaleri Partizana odradili vodeni trening na pripremama: Opuštali mišiće u hladnoj i u toploj vodi

(Z.Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ponos Srbije ⚫️⚪️

    5. jul 2022 | 12:33

    Najbolji fudbaler koji ce igrati na nasim prostorima u poslednjih 10 godina

  • CG

    5. jul 2022 | 12:48

    Ne moze biti gori od Meninga. Spic je neophodan jer Rikardo je krs od igraca, kao i mnogi u timu.

  • enky

    5. jul 2022 | 12:16

    BRAVO 👏 zemljo Srbijo daj pare za hrvatski Tudjmanov klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA