≫ 

Ivica Iliev o aktuelnostima u prelaznom roku Partizana: "Rez je bio potreban, tražimo još 3 pojačanja"

Andrade je neko ko ima težinu kao Everton Luiz sa početka mog mandata, a verujem da naše navijače očekuje još lepih vesti

  • 20
Ilija Stolica, Novi trener FK Partizan

Foto: Nikola Tomić

Tri fudbalera su angažovana - Zlatan Šehović, Aleksandar Filipović i Patrik Andrade, ali to nije kraj rekonstrukcije Partizanovog tima po dolasku Ilije Stolice na mesto trenera, jer u Humskoj planiraju da dovedu bar još tri pojačanja koja će zaoštriti konkurenciju i tim učiniti konkurentnim u svim takmičenjima.

Sportski direktor Ivica Iliev je konstantno "na telefonu", pregovori su u jeku i očekuje se da crno-beli u narednih nekoliko dana imaju nova lica na treningu, fudbalere koji će nadomestiti one koje je "odneo" veliki igrački rez, ali i uneti novu energiju, svežu krv koja je napstoro bila neophodna.

Prvi čovek sportskog sektora je krenuo upravo od pomenutog "reza", navodeći da je bio nužan zbog starosti, pa i prezasićenosti ekipe.

- Napravili smo ogroman rez ove godine i kada "vratim film" unazad, otkako sam u Partizanu nešto slično se dogodilo jednom ili dva puta, Poslednji sličan se dogodio u mandatu kod Sava Miloševića, kada je otišlo deset fudbalera, ali naprosto smo morali to da uradimo, ekipa nam je bila prestara i promena je bila neophodna. Kada imate starije igrače, teško je dati šansu mlađima, mislite ima vremena, a vreme prolazi i kada se osvestite, ta deca više nisu ni mlada.

- Partizan ima koncept da gura mlade igrače i živi od toga, zato je jednostavno moralo da se desi. Sa druge strane, kada realno sagledate, sem nekoliko igrača koji su imali određenu ulogu, velika većina od tih momaka nije igrala, niti su bili nosioci. Imali su malu ili nikakvu minutažu i onda je to samo broj - kaže Ivica Iliev za Telegraf.

Ivica Iliev

Foto: MN Press

 

O igračima koji su već angažovani, sportski direktor ima samo reči hvale...

- Imali smo zato obavezu da posebno dopunimo dve pozicije, to je mesto centralnog veznog koje je pokrivao Miloš Jojić i igrao značajnu ulogu i ovom prilikom želim da mu se zahvalim na neverovatnom profesionalizmu, radi se o momku koji je džentlmen u kopačkama. Umesto njega smo doveli Patrika Andradea i volim da kažem da se ponovila situacija iz januara 2016. godine, kada sam došao na mesto sportskog direktora. Rekao sam tada da ako mogu da biram da dovedem igrača koji je najpotrebniji timu, to je Everton Luiz. Ove sezone je to Andrade i to ne govorim zbog prvom meča gde je dao gol, jer tek očekujem da će da donese dobro ekipi, klubu, navijačima i našem fudbalu, već govorim zato što njegov dolazak ima težinu.

- Pojačali smo pride i odbranu, iako smo na papiru imali tri leva beka, u suštini smo, zbog povreda i problema, bili svedeni samo na Slobodana Uroševića. Došao nam je i Zlatan Šehović, koji je u prvom mandatu oduševio karakterom, voljom, zalaganjem, a koji je u prvom mandatu bio mlad i iskustvo u inostranstvu je od njega napravilo zrelog igrača, pa verujem da će biti dobra priča za dve pozicije - levog beka i štopera. Pojačali smo i desnu stranu sa ozbiljnim igračem, sa ozbiljnom karijerom, koji je igrao u ozbiljnom klubu, šampionu jedne zemlje. Svi oni su idealni za sistem našeg trenera Ilije Stolice.

Patrik Andrade

Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

 

Još štoper, krilo i bonus

To, naravno, nije sve, Partizan će angažovati bar još tri igrača, dok će ostatak aktivnosti u prelaznom roku zavisiti od odlazaka.

- Ostaje da popunimo poziciju štopera umesto Nemanje Miletića i, razume se, uvek težimo ka tome da svaki sledeći igrač koji dođe bude kvalitetniji i bitniji za tim. Gledaćemo da dovedemo još jednog bonusa i to nekoga ko pravi razliku i pride bude dobra investicija za budućnost, ko nije samo broj na terenu. To pravilo o bonusu, to je moj lični stav, ne sviđa mi se nimalo, jer je veštačko forsiranje, a Partizan je nasuprot tome poznat da stavlja akcenat upravo na mlade igrače kada su spremni za najviši nivo. Iz toga izlaze igrači za prvi tim, reprezentaciju, evropski nivo i predstavljaju i fudbalsku i finansijsku dobit za Partizan. Na silu nemate ništa od toga, već imate situaciju u kojoj je trenutno naša mlada reprezentacija - rekao je Iliev, pre nego što je nastavio o potencijalnim pojačanjima.

- Ali, da se vratim na temu, potrebno nam je i krilo, neko ko će da pravi raziliku, ko će biti lider na terenu i preuzeti konce igra u ruke, sposoban da egal mečeve sam preokrene individualnim kvalitetom. Nadam se da ćemo uskoro imati lepe vesti...

marko milovanović

Foto: MN Press

 

Odlasci su svakako aktuelni, Marko Milovanović je na pragu Almerije, Saša Zdjelar je izrazio želju da se oproba u drugoj sredini i to nije nikakva novost, jer je vezista još zimus "produžio" karijeru u Humskoj, odbio bogate ponude zbog trke za titulom. Zato mu klub sada neće praviti probleme.

- Realno je da nas napuste dva igrača. Neću o imenima, ali se već negde i spekuliše i to je nešto što je za funkcionisanje kluba potrebno. Iskreno, pitanja o odlascima igrača su u domenu posla generalnog direktora Miloša Vazure, a kod nas u klubu se poštuje hijerarhija, svako obavlja svoja zaduženja... Šta god da bude, to neće remetiti planove, eventualni odlazak jednog od pomenute dvojice će nas navesti na reakciju, na angažovanje pojačanje. Ako se ne desi, dolaskom štopera, bonusa i krila završićemo prelazni rok. Nadam se da će sve to biti rešeno u narednih nekoliko dana.

Upitan da prokomentariše prve mečeve Partizana sa Ilijom Stolicom na čelu, Iliev ističe da se u početku vidi ideja, ali i način na koji će Partizan igrati.

- Najviše me raduje ono što ste i vi mediji primetili već posle prvog meča da se od početka vidi ideja, način na koji će igrati Partizan i da to odgovara igračima koje imamo. Istina, zaista smo imali realan problem brojnosti igrača na početku priprema i zato nismo do sada nijednom igrali u najjačem sastavu, već sa 60 ili 70 posto kapaciteta tima. No, bila je to prilika da vidimo sve na delu i zadovoljni smo bez dileme. Drugi meč je pride pokazao da je to prava priča kojoj Partizan treba da teži, naš pravi DNK - zaključo je Ivica Iliev.

Video: Iliev o dolasku Stolice garantovao: Fudbalska Srbija je prezadovoljna, uneo je revoluciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA