≫ 

"Pevci" uzeli "karamelu" za 50 miliona! Novi bombastičan transfer, Brazilac ide Kejnu i Sonu

Rišarlison će put Londona za ubojitiju navalu ekipe Antonija Kontea

  • 0
Rišarlison

Foto: Tanjug - AP

Trećinu sume koju je Totenhem za letnji prelazni rok dobio malo po završetku minule sezone od vlasnika (150 miliona evra), već je potrošeno na samo jednog igrača - stigao je Brazilac Rišarlison iz Evetona.

Ono što je bilo najavljeno u četvrtak, dan kasnije je realizovano, igrač je potpisao ugovor sa "Pevcima" i u narednoj sezoni bi, uz Kejna i Sona, mogao da formira jedan od najjačih napadačkih trilinga u ligi. Prema navodima italijanskog transfer novinara Fabrisija Romana Totenhem je Evertonu za Brazilca isplatio 50 miliona funti, oko 58 miliona evra, a ta suma bi mogla ići i do 70 miliona evra u slučaju aktivacije određenih bonusa.

Rišarlison, kojeg Everton pre četiri sezone doveo iz Votforda, u Brazilu će obaviti lekarske preglede pre potpisa ugovora sa novim klubom.

Za Everton je za četiri godine na 152 utakmice postigao 53 gola. U Totenhemu će konačno dobiti ono što dosad nije iskusio u karijeri, najbolji evropski fudbal u Ligi šampiona, koju je Totenhem obezbedio osvajanjem četvrtog mesta minule sezone.

Rišarlison je treći zvučni "napadački" transfer ovog leta, posle Halandovog iz Borusije u Siti i Žesusovog iz Sitija u Arsenal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA