Šlag na tortu Partizanovih priprema: Fenerbahče testira crno-bele

Tim iz Humske još uvek ima kadrovskih problema, ali ovoga puta ima i štopere i napadača na raspolaganju

  • 0
Bibras Natho Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana danas će staviti tačku ne letnje pripreme u Sloveniji i to u velikom stilu, kako se to radilo pre desetak i više godina, najjačom proverom u predsezoni, kontrolnim duelm protiv turskog velikana Fenerbahčea. Tim povodom crno-beli će otputovati do austrijskog Graca, gde će utakmica i biti odigrana, od 18.30 časova, uz direktan TV prenos na Areni sport, Prvoj televiziji i zvaničnom "Youtube" kanalu kluba iz Humske.

Dan pred pomenuti meč bilo je i te kako zanimljivo u taboru crno-belih, pošto je ekipu u jutarnjim časovima iznenada napustio Marko Jevtović, koji je prešao u redove turskog Gazijantepa, ali je u kasnim poslepodnevnim satima Partizan angažovao Svetozara Markovića.

Naoko bi se reklo da pozicije i transferi pomenutih igrača nemaju dodirnih tačaka, no, nije baš tako, jer je trener Ilija Stolica tokom celih priprema Jevtovića uigravao upravo u centralnom delu odbrane i činilo se da ima prednost u odnosu na dva standardna štopera - Igora Vujačića i Sinišu Saničanina.

Otuda je dolazak Markovića, koji će danas istračati na teren "Mekur arene" u Gracu, u velikoj meri "nivelisao" odlazak defanzivnog veziste, koji bi u planovima Stolice, da je ostao, imao drugačiju ulogu u timu...

Kako bilo, za raziliku od prethodna dva kontrolna meča, Partizan će danas konačno imati na raspolaganju i štopere, ali napadača, pošto se posle lakše povrede u tim vratio Rikardo Gomeš. Sa druge strane, van stroja su još uvek Nemanja Jović, Marko Živković, Marko Milovanović, Saša Zdjelar i Igor Vujačić, pa će rotacija biti skraćena, no, situacija je svakako bolja nego protiv Kluža i Spartaka iz Trnave.

Što se Fenerbahčea tiče, turski velikan je do sada odigrao tri utakmice i to protiv makedonskog Škupija (2:2), albanske Tirane (4:0) i Šamala iz Katara (4:2). Klub iz Istanbula je ovoga leta ušao u "projekat" povratka titule i rešio je da uloži značajan novac i u stručni i u igrački kadar kako bi ostavrio pomenuti cilj.

Prvo je angažovan trener Žorž Žezus, potom je od Santa Klare kupljen fudbaler koga navijači Partizana dobro poznaju, Brazilac Linkon i to za 3.500.000 evra, a posle njega je stigao i krilni napadač, Urugvajac Dijego Rosi, u koga je uloženo 5.500.000 evra, dok je bez obeštećenja stigalo i krilo Karagumruka - Emre Mor.

Sve u svemu, biće to izazovna provera za crno-bele, koji lako mogu dobiti Turske i u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a ako je suditi po poslednjem treningu, Partizan će protiv Fenerbahčea igrati u sastavu: Stevanović, Filipović, Marković, Šehović, Urošević, Fejsa, Natho, Andrade, Menig, Holender, Rikardo.

Video: Fudbaleri Partizana su odigrali 30 pasova pre gola Lutovca: Pogledajte snimak dronom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA