≫ 

"Prosinečki je pio, pušio i kartao se do 4 ujutru": Olimpija objasnila otkaz za legendu Zvezde

Ružan razlaz je iza hrvatskog trenera i ljubljanskog kluba

  • 1
Rober Prosinečki Foto: MN Press

Hrvatski trener i legenda Crvene zvezde Robert Prosinečki u Olimpiji je dobio otkaz samo tri meseca posle preuzimanja klupe i razlaz je bio prilično ružan, uz bujicu teških reči sa obe strane. Proteklih dana traje medijski sukob, a legendarni Robi je sazvao pres konferenciju na kojoj je ispričao svoju verziju sukoba sa upravom slovenačkog kluba.

Klub je, i pre konferencije Prosinečkog, odgovorio na pritužbe i kritike od strane svog sada već bivšeg trenera saopštenjem putem zveničnog sajta.

- Robert Prosinečki je za danas u 13 sati najavio pres konferenciju na kojoj će progovoriti o događanjima posednjih dana i nedelja. No, NK Olimpija Ljubljana pre toga želi ispričati svoju stranu priče. Robert Prosinečki je nekada bio vrhunski fudbaler, a danas živi kako je navikao! Ne želi biti primer igračima i slediti klupsku filozofiju i vrednosti. Nakon što je klub najavio njegov odlazak s mesta trenera, u javnost iz sata u sat dolazi sve više neodrživih tvrdnji i floskula. Ali niko ne zna da je tekom priprema stručni štab nekoliko puta (gotovo svaki dan) kartao do četiri ujutro uz alkohol i cigarete - "napadaju" iz Olimpije hrvatsku legendu.

Olimpija je nastavila u istom tonu o bivšem treneru Zvezde.

- Osim toga, kao trener je neodgovorno odlagao ili čak otkazivao zakazane treninge. Naposletku, otkazao je trening bez konsultacija sa predsednikom ili direktorom kluba dva dana pre završetka priprema. Iz naše perspektive, sve ove činjenice same po sebi bile bi dovoljan razlog za razlaz s trenerom koji ovako radi u prvoligaškom društvu. Ali želimo ostaviti prošlost iza sebe i pozitivno gledati u budućnost - piše u saopštenju.

Podsetimo, navijači Olimpije su podržali Prosinečkog i to mu na delu pokazali tako što su mu došli i bodrili ga na pomenutoj konferenciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA