≫ 

Komazec kao Magelan: Najveći srpski fudbalski "globtroter" ima novi klub, 20. u karijeri

Nikola Komazec polako zaokružuje svoje neverovatno putešestvije

  • 2
Nikola Komazec Printskrin: Twitter / enterchanman

Srpski fudbaler Nikola Komazec (34) potpisao je za ugovor za tuzlansku Slobodu, što je vest koja sama po sebi ne pobuđuje ogromnu znatiželju ni najstrastvenijih ljubitelja loptanja sa ovih prostora, ali kada se ovaj potpis sagleda iz jednog drugog ugla sve dobija daleko značajniji prizvuk.

Naime, Komazecu je ovo 20. klub u karijeri i 12. zemlja koju je obišao na svom profesionalnom putu, istina u Bosni i Hercegovini je već bio jedanput, davno, kada se magelanski otisnuo u svet. Igrao je za Sarajevo 2014. godine i od tada je godinu za godinom menjao klubove, države, od Tajlanda, Norveške, Gruzije, preko Libana, Hong Konga...

Bilo je i trofeja u bogatoj živopsinoj karijeri Nikole Komazeca. Sa Mariborom je bio prvak Slovenije u sezoni 2012/13, te je dva puta osvojio i slovenački Kup. Naredne sezone je osvojio Kup BiH sa Sarajevom, a u sezoni 2019/20. je sa klubom Kitči osvojio prvenstvo Hong Konga.

Ovo su sve države u kojima je igrao najveći srpski fudbalski globtroter: Rumunija, Slovenija, Tajland, Bosna, Južna koreja, Norveška, Gruzija, Hong kong, Liban, Egipat, Indonezija, Slovačka.

nikola komazec Komazec s početka karijere u vrem dok je nosio dres kulskog Hajduka Foto: MN Press

Sada je u Bosni i veoma je srećan zbog toga.

- Jako sam srećan što sam došao u Tuzlu. Sloboda je jedan od najvećih klubova Bosne i Hercegovine i takođe jedan velikan u staroj Jugoslaviji. U Slobodu sam došao zbog veličine kluba, tradicije, navijača, takođe i blizine mojoj kući, pošto sam posle dugog niza godina odlučio vratiti se i biti bliže kući. Očekujem da ćemo zajedno da ostvarimo mnogo uspeha i da ćemo da obradujemo naše navijače - izjavio je Komazec čije sve klubove u karijeri možete pogledati u nizu koji sledi.

klubovi nikole komazeca Foto: transfermarkt

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    14. jul 2022 | 11:47

    Sve čestitke za sportistu iz Žegara!

  • Zvele

    3. jul 2022 | 18:28

    Da si nešto znao igrao bi fudbal u Evropi, zna se gde se igra najbolji fudbal. Ovako posvetu si prodavao maglu......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA