Sin bivšeg igrača Zvezde (18) otišao u Bundesligu

Tanjga junior potpisao za Majnc

  • 2
Miroslav Tanjga, Siniša Mihajlović Foto: MN Press

Siniša Tanjga, sin nekadašnjeg igrača Vojvodine i Crvene zvezde Miroslava , prešao je u redove nemačkog Majnca i potpisao je ugovor na četiri godine!

Tanjga junior je igrao za mlađe kategorije Vojvodine, pokriva poziciju centralnog beka, a nastupao je i za reprezentaicju Srbije. Sada že pokupatid a se izbori za mesto u timu u kom je i njegov otac svojevremeno nastupao.

- U telefonskom razgovoru rekao mi je da je prezadovoljan. Srećan sam što će Siniša da igra i razvija se u jednoj od najjačih liga na svetu. Majnc mnogo ulaže u mlade igrače i nije nikakva tajna da su prošle sezone u njegovom prvom timu nastupala sedmorica fudbalera iz omladinskog pogona. Posebno mi je drago što su u mom nasledniku prepoznali igrača, s obzirom na to da su dolazili u Novi Sad da gledaju njegove nastupe . Uvek sam tu da ga posavetujem, ali na njemu je da se izbori za svoje mesto pod suncem. Ima veliku šansu, od njega zavisi dokle će da dogura, a siguran sam da ima sve atribute potrebne uspeh - poručio je Miroslav Tanjga, a prenosi "Sportski žurnal."

Miroslav je tri godine igrao za Vojvodinu s kojim je 1989. osvojio titulu prvaka Jugoslavije. Zatim je sezonu proveo na Marakani odakle je otišao u Fenerbahče, pa u Hertu i Majnc u kom je 1999. završio karijeru. Trenutno radi kao pomoćni trener u Bolonji, što i nije čudo s obzirom na to da je kum Siniši Mihajloviću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA