≫ 

Embape najplaćeniji fudbaler sveta, poznato je i koliko će zaraditi za godinu dana

Zvuči neverovatno, ali prva trojica najplaćenijih igrača su iz redova PSŽ-a

  • 1
Kilijan Embape Foto: Tanjug / AP

Fudbaler Pari Sen Žermena i francuski reprezentativac Kilijan Embape najplaćeniji je fudbaler sveta, pošto u klubu iz Pariza nedeljno zarađuje 1,6 miliona evra, tvrdi nemački "Bild".

Nemački list podseća da je Embape pre nekoliko meseci produžio ugovor sa šampionom Francuske do juna 2025. godine i da će na godišnjem nivou zarađivati više od 83 miliona evra.

"Bild" je objavio listu od 10 najplaćenijih fudbalera sveta, a iza Embapea se nalazi njegov klupski saigrač Lionel Mesi, čija nedeljna zarada iznosi 1,1 milion evra. Na trećem mestu je još jedan fudbaler Pari Sen Žermena Nejmar, koji u francuskom klubu ima nedeljnu platu od 703.000 evra.

Potom slede Egipćanin Mohamed Salah iz Liverpula (464.000), fudbaler Mančester junajteda Portugalac Kristijano Ronaldo (446.000) i Belgijanac Kevin de Brujne iz Mančester sitija (446.000).

Sedmi na listi zarada je novi igrač Mančester sitija Norvežanin Erling Haland sa 435.000 evra, a iza njega je golman Mančester junajteda David de Hea (435.000). Francuz Antoan Grizman, koji je član Barselone ali igra na pozajmici u madridskom Atletiku, ima nedeljnu platu od 413.000 evra, dok listu zaključuje napadač Bajerna Poljak Robert Levandovski (406.000).

Video: Srpski novinar pitao Embapea kakva mu je bila atmosfera, Kilijan se nasmejao i uzvratio pitanjem

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA