≫ 

Partizan naciljao zamenu za Milovanovića: Tedić želja stručnog štaba crno-belih

Napadač Mančester sitija, koji je prošlu sezonu prove u Cvoleu, planiran kao podrška Rikardu

  • 5
Tedić je na radaru crno-belih Foto: MN Press

Odlazak Marka Milovanovića u Almeriju (transfer u završnoj fazi), Partizan će ostati na samo jednoj napadačkoj opciji - Rikardu Gomešu i ta solucija je praktično nedopustiva, jer bi u slučaju da se najbolji strelac Srbije povredi, stručni štab ostao bez pravog izbora. Otuda su crno-beli posegli za alternativom, a izbor je pao na - Slobodana Tedića, fudbalera Mančester sitija, na privremenom radu u holandskom Cvoleu, koji je istekao 30.juna.

Naravno, lako je pronaći "vezu" između Tedića i Partizana, to je trener Ilija Stolica, koji je sa mladim igračem sarađivao u mlađim reprezentativnim selekcijama, poslednji put u mladoj reprezentaciji, gde ga je redovno pozivao u sastav.

Trenutno nije poznato kakav bi angažman napravili Partizan i Mančester siti, jer Tedić ima važeći ugovor sa engleskim šampionom do juna 2024. godine, pa je logičnije da se radi po pozjamici nego li o otkupu, no, ne treba ni to isključiti.

Želja crno-belih da angažuju Tedića je logična, ne samo zbog deficita na napadačkoj poziciji, već i činjenice da je iskusni Rikardo Gomeš praktično nosliac u timu i da je uz njega potreban mlađi igrač kao podrška, ali sa nešto drugačijim karakteristikama.

Mladi Tedić je korpulenat napadač (1,90 centimetara), služi se podjednako dobro sa obe noge, odlično igra leđima okrenut golu protivnika, omogućavajući saigračima dolazak iz drugog plana i sjajno se snalazi u kaznenom prostoru. Takođe, odličan je u skok igri, što je i logično s obzirom na visinu koja ga krasi.

Siti ga kupio za 2.000.000 evra

Što se igračke istorije tiče, Tedić je prošao mlađe selekcije Vojvodine i Čukaričkog, u kome je i postao profesionalac početkom 2018. godine. Posle samo godinu i po dana i sjajnih partiojan u redovima tima sa Banovog brda privukao je pažnju ovdašnjih velikana Partizana i Crvene zvezde, ali i inostranih skauta i klubova, koji su mogli da isprate potraživanja za napadača.

Na kraju je početkom septembra 2019. godine Mančester siti otkupio Tedića od Čukaričkog za sumu nešto veću od 2.000.000 evra. sa perspektivom da uz bonuse dosegne i 3.000.000 evra. Posle "pozajmice" u Čukarićkom koja je uobičajena za engleski klub, Tedić je u junu 2020. zvanično prekomandovan među "građane", ali u tim do 23 godine.

Krajem istoga leta obreo se na novom "kjaljenju" i to Holandiji, preciznije u Cvoleu, gde je proveo dve sezone, no, nije baš proslavio. Odigrao je ukupno 38 mečeva, postigao dva gola, ali ga je u prvoj sezoni omela i povreda članka, usled koje je pauzirao četiri meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M01

    5. jul 2022 | 13:20

    Gdje su strucnjaci...nema komentara 😀😀😀

  • ljuba

    5. jul 2022 | 14:03

    Evo ga jedan, baš da te ne razoćaram. Visok, snažan,pravi za Partizan. Igra dobro glavom.

  • Др

    5. jul 2022 | 18:46

    Проверени млади таленти се продаје, а купују сумњиви , израубовани странци!? И како да наш фудбал напредује?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA