≫ 

PSŽ predstavio novog trenera: Galtje odmah otkrio šta će biti s Nejmarom

Kristof Galtje je stavio paraf na dve godine

  • 0
Kristof Galtije, Naser Al Kelafi, FK PSŽ

Foto: BERTRAND GUAY / AFP / Profimedia

Ono što se danima najavljivalo, danas je i ozvaničeno - Kristof Galtje je novi trener PSŽ-a. Prethodno je na Parku prinčeva smenjen Mauricio Poketino., a nešto kasnije organizovana je i konferencija na kojoj je zvanično predstavljen novi trener.

Galtje je potpisao ugovor na dve godine sa Parižanima.

Galtje je prošle sezone vodio Nicu, ali je posle samo godinu dana napustio Azurnu obalu i zamenio je svetlima Pariza.

Prethodno je vodio Sent Etjen od 2009. do 2017. godine, sa kojim je osvojio Liga kup Francuske, a najveći uspeh ostvario je kao trener Lila, koji je vodio od tri i po godine i sa kojim je uspeo da uzme titulu 2021. godine.

Galtije je na promociji rekao da je srećan što je Embape ostao u klubu, ali i da želi da Nejmar ostane u PSŽ-u, iako se poslednjih dana govori da klub želi da mu vidi leđa.

- Koji trener ne bi voleo da ima Nejmara u svom timu? On je igrač svetske klase. Da, potrebna je ravoteža, ali imam vrlo jasnu ideju kako želim da ga iskorstim. Nadam se da će ostati sa nama - rekao je Galtje na pitanje novinara o Nejmaru.

Naser Al Kelafi je demantovao da je klub želeo Zidana pre Galtjea.

- Nikada nismo razmišljali o Zidanu. Želeli smo Kristofa od prvog dana. Nadam se da je ovo poslednje pitanje na ovu temu. Želimo da klub igra bolje, da ekipa igra sa zadovoljstvom. Ne želimo da danas pričamo o Ligi šampiona, nismo ni počeli da treniramo. Naravno da moramo da pobeđujemo, ali filozofija igre je vrlo važna - rekao je Galtje, koji je takođe rekao da razmišlja o igranju sa tri pozadi, kao i da želi da jasno stavi do znanja golmanima ko će biti prvi, a ko drugi golman.

Video: Đoković se sreo s Nejmarom i Veratijem, a onda su napravili šou na ulici: Ludnica u Monte Karlu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA