≫ 

Dijabate predstavljen u Humskoj: "Moja majka poznaje fudbal, rekla mi je "idi u Partizan"

Crno-beli predstavili svoje najveće pojačanje

  • 24
Fuseni Dijabate

Printskrin: Youtube/FK Partizan Belgrade

Fuseni Dijabate je danas zvanično potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom, a sportski direktor crno-belih Ivica Iliev veruje da bi fudbaler iz Malija mogao da bude jedan od najboljih stranaca koji je ikada igrao u Srbiji.

- Zahvaljujem se što sam prihvaćen na ovaj način od strane velikog kluba kao što je Partizan, nemam šta mnogo toga da kažem, jer sam malo stidljiv - bilo je prvo što je Fuseni rekao na predstavljanju, ali je kasnije dobio brojna pitanja srpskih novinara, te smo mogli bolje da ga upoznamo.

Novinare je interesovalo koliko zna o Partizanu i srpskom fudbalu i šta je odlučilo da dođe ovde.

- Nisam veliki poznavalac, nisam mnogo znao o srpskom fudbalu. Poznavao sam Partizan, jer sam ih video prošle sezone i ostavili su na mene dobar utisak, iako nisam mnogo znao o njima. To me je podstaklo da dođem ovde, jer je na obostranu korist.

Otkrio je i da su razgovori sa Ilievim i Stolicom uticali na njegov prelazak, kao i da mu je majka dala blagoslov da pređe u Partizan.

- Kada su me direktor i trener pozvali, osećao sam veliko zadovoljstvo i počast da se od mene toliko očekuje, to je bio jedan dobar razlog da dođem ovde, sama ta činjenica da su me pozvali. Moja majka takođe poznaje fudbal kao ja i ona mi je sugerisala da prihvatim ponudu i dala mi je svoj blagoslov i rekla "idi".

Imali ste uspešnu sezonu u Tursoj, jeste li imali novu ponudu?

- Imali smo nekoliko ponuda, ali nije bilo toliko značajno, kao što mi je to bila ponuda Partizana. Jer su drugi klubovi kontaktirali preko posrednika, a Partizan direktno.

Fuseni naglašava da neće imati pritisak zbog očekivanja i borbe za titulu.

- Ne, to me podstiče da dam sve od sebe. To što se očekuje toliko od mene pozitivno utiče.

Izdvojio je Fuseni brzinu i tehniku kao karakteristike koje ga krase, rekao je da nije imao mnogo kontakata sa srpskim igračima tokom karijere, ali da zna ko su Mitrović i Vlahović, kao i da mu je jedan prijatelj Srbin pričao o Srbiji kao divnoj zemlji.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA