≫ 

Ko su za Ilieva igrači Partizana od 30 sekundi: Direktor Partizana nasmejao Dijabatea, ali zbunio medije

Čelnik sportskog sektora svrstao novajliju iz Trabzona u pojačanja za koja mu nije potrebno mnogo vremena da proceni da su prava

  • 11
Ivica Iliev Foto: FK Partizan

Opisujući novo pojačanje Partizana - Fusenija Dijabatea, sportski direktor Partizana Ivica Iliev je upotrebio retoriku koja je pomalo zbunila prisutne medije, ali i javnost, navodeći da se radi o "igraču od 30 sekundi", na šta se novajlija nasmejao, jer je očito znao na šta prvi čovek sportskog sektora crno-belih tačno misli. Ostalo je nedorečeno, ali samo za one koji ne poznaju najbolje način rada i razmišljanja Ilieva, koji je u proteklih sedam godina, koliko je u Humskoj, samo nekoliko puta jasno ukazivao koja će to pojačanja drastično odskakatu kvalitetom.

U izrazu "igrač od 30 sekundi" Ivica Iliev je zapravo želeo da kaže da mu je bilo potrebno da odgleda samo 30 sekundi materijala da bi odmah "presekao" i doneo odluku da se neko od igrača angažuje i to neko ko poseduje ekstra kvalitet.

Takvih je u proteklim godinama bilo nešto "preko prstiju jedne ruke", računajući i poslednju akviziciju Dijabatea, a sve je zapravo počelo od Evertona Luiza 2016. godine kada je Iliev sa tadašnjim skautom Goranom Arnautom gledao pojačanja na poziciji zadnjeg veznog. U fokusu je bio srpski igrač, tada na privremenom radu u Švajcarskoj, ali je u prvim sekvencama utakmice Iliev zapazio igrača drugog tima - Lugana i to upravo Evertona, konstatujući da je to zapravo igrač za Partizan i da mora biti angažovan pošto-poto...

Fuseni Dijabate Foto: Telegraf

Tako je počelo, a nastavilo se Leonardom Da Silvom Souzom, nekoliko meseci kasnije, koji je takođe "ocenjen i procenjen" za 30 sekundi, iako su tada na "talonu bili Rumun Radut, potom Gejlor Kanga i još nekolicina igrača... Brazilac je naprosto bio taj koji odmah "upada u oči" i nije bilo greške.

Sledeći je bio Sejduba Suma, ocenjen kao naslednik Leonarda i, iako je isprva delovalo da se radi o promašaju, ispostavilo se da se radi o možda i najdarovitijem fudbaleru koji je u poslednjih 20 godina kročio u Humsku. Bez obzira što zbog svoje nezgodne naravi verovatno nije pokazao pun potencijal, bar ne u kontinuitetu u kome se očekivalo, posle povratka sa pozajmica Gvinejac je demonstrirao fudbalsko umeće kakvo se retko viđa i postao miljenik grobara.

Njegov mandat "iz dva dela" se poklopio sa angažovanjem Rikarda Gomeša, koji je takođe u "moru" ponuđenih napadača leta 2018. godine odmah procenjen u skautingu (tada preuzeo Dejan Rusmir) kao "best buy", baš kao i naslednik godinu dana kasnije - Umar Sadik, koji je skautiran šest meseci pre dolaska u Humsku, ali u zimu 2019. godine nije bilo načina da se dođe do dogovora sa Romom.

Pretposlednji "igrač od 30 sekundi" bio je - Patrik Andrade, a poslednji pomenuti Dijabate za koga je Iliev rekao da će biti jedan od najboljih stranaca koji su igrali u Srbiji. Sada je na potezu novajlija iz Trabzona...

Video: Pogledajte atmosferu na druženju igrača Partizana s navijačima: Gorele baklje i dimne bombe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • General

    7. jul 2022 | 18:30

    Ako budemo igrali Sovjetski 4-5-1 ne pomažu nam ni tri Leonarda

  • CG

    7. jul 2022 | 19:45

    Ovaj Ilijev koristi sve goru robu. Inace nije bistar, a sa losom robom to je uzas. Niti on zna sto je htjeo reci, niti ovaj igrac, zato se i smijao. A smijao se i zato sto je za poslednjih cetiri godine odigrao 40- tak utakmica, a kakve su procjene Ilijeva i kako ima cbrste garancije za igrace, znamo. Vidi se i po titulama.

  • Skorpion

    7. jul 2022 | 22:05

    Njemu treba 30 sekundi a meni 3 sekunde da procenim kako pojma nema sa onim sto radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA