≫ 

Sudijska revolucija u Hrvatskoj: Nema više psovki, za svaku uvredu na račun službenika ide crveni karton

Slična situacija viđena je na meču Čukaričkog i TSC-a u prvom kolu Superlige

  • 1
Aleksandar Stanojević crveni karton Printscreen: Arena

Posao fudbalskog sudije nije nimalo lak. Naročito ako situacija na terenu neplanirano eskalira i dođe do sukoba između igrača dve ekipe, kada su uglavnom arbitri ti koji moraju da smiruju situaciju. 

Najneprijatnije je arbitrima kada ih igrači opkole nezadovoljni nekom njihovom odlukom, kada se mogu čuti i mnogobrojne psovke na račun sudija. U Hrvatskoj su tome odlučili da stanu na put.

Predsednik sudijske komisije tamošnjeg saveza, Bruno Marić bio je besan posle scena viđenih na meču Osijeka i Gorice, kada su igrači skoro pa maltretirali glavnog arbitra, a posle čega je "pala odluka" da dođe do rigoroznih promena. Od sada će psovke biti kažnjavane kartonima.

- Tražimo dlaku u jajetu. Počeli smo već sa prvim kolom, počela su preispitivanja nakon najbolje sezone. U utorak imamo sastanak sa svim sudijama koji će dobiti jasno uputstvo - nulta stopa tolerancije prema nepristojnom, neprihvatljivom i bilo kakvom ponašanju koje je u suprotnosti s pravilima fudbalske igre. Za sve službene osobe u zapisniku - ljut je bio Marić.

Istakao je da će crveni kartoni od sada postati svakodnevnica za svakoga ko se nepristojno bude ponašao prema službenicima i da više neće biti upozorenja.

- Najviše nezadovoljstva dolazi sa klupe. Nezadovoljni su i traže alibi pa su im sudije meta. Sad će sudije malo drugačije postupati. Ako su nekulturni i neprimereni, ići će na tribinu - rekao je Marić.

Videćemo da li će sudije u Srbiji dobiti slična uputstva, što bi svakako dovelo do smanjenja tenzija, naročito tokom velikih utakmica kada smo često svedoci da obojica trenera dobijaju žute, ali ne i crvene kartone zbog sličnih incidenata.

Video: Da li je igraču Čuke oprošten crveni karton? Stanojević besneo zbog odluke sudije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    20. jul 2022 | 16:48

    Onda će Zdjelar svaku utakmicu koju bude igrao dobiti crveni karton😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA