Hetafe od 1% transfera bivšeg igrača zaradio više nego prosečan klub u Superligi Srbije

Zadovoljno trljaju ruke čelnici Hetafea

  • 0
Mark Kukurelja, Mančester siti, Brajton Foto: Profimedia

Svi evropski klubovi učestvuju u veoma zanimljivom transfer-letu ove sezone, rekordni transferi su iza svakog ugla, dok neki klubovi "ubiraju" i ostatke. Jedan takav stiže iz Španije i to iz La Lige.

Naime, kako javlja španska Marka, Hetafe je napravio odličan posao iako ni prstom nije mrdnuo. Španska ekipa će zaraditi blizu 1.000.000 evra i to od njihovog bivšeg fudbalera.

Mark Kukurelja je prošle sezone prešao iz Hetafe u Brajton i ubrzo je postao jedan od najboljih levih bekova, što je nateralo Mančester siti i Čelsi da "pojure" za njim. Građani su ga jurili, ali nisu stigli, što je iskoristio Čelsi i uspšeno doveo španskog fudbalera na Stamford Bridž.

Transfer vredan 68.000.000 evra je pomalo i šokirao Ostrvo, ali je zanimljivo da Hetafeu od ovog transfera pripada jedan procenat (1%!), pa će ekipa iz Madrida dobiti 680.000 evra, samo zato što je Kukurelja igrao dve godine kod njih pre odlaska u Englesku.

Reklo bi se da je cifra mizerno mala, ali ukoliko bi povukli paralelu, čak je i ovaj jedan procenat više nego što zaradi prosečan klub u Superligi Srbije tokom jednog prelaznog roka, ili čak i više. Primera radi, Radnički iz Kragujevca je prodao talentovanog Ognjena Lukića u redove Remsa za 500.000 evra, dok su deo novca morali da daju i Zvezdi zbog klauzule.

Video: Mega-jahta Romana Abramoviča od 700 miliona dolara usidrena na jugu Turske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA