Fudbalere Radničkog napala alergija, Sivić bez glavnih aduta: "Neverovatno sa čime se mi suočavamo"

Trener Radničkog moraće na lučane sa poptuno izmenjenim timom od onog koji je krneuo sezonu

  • 3
Tomislav Sivić Foto: RTS 3 - Printscreen

Fudbaleri niškog Radničkog u subotu od 21 sat gostuju Mladosti iz Lučana u petom kolu Superlige Srbije, u meču u kojem će im dobar rezultat biti od ključne važnosti posle šokantne eliminacije od malteške Gzire i ubedljivog poraza od TSC-a. I Radnički i Mladost imaju po bod od početka sezone, Nišlije, istina, sa utakmicom manje, ali to ne menja mnogo utisak o lošem startu ekipe Tomislava Sivića, posebno nakon sjajne partije sa Partizanom (3:3).

Pred novi meč, Sivić ima silne muke kako da sastavi tim jer iz raznoraznih razloga ne može da računa na nekolicinu igrača, o čemu je govorio u uvodu razgovora sa novinarima. Na suspenzije i povrede nadobezala se i alergija koja je "napala" pojedine igrače.

- Nekako nema smisla da svaki put kada izađem ovde pred vas pričam o problemima, ali zaista je neverovatno sa čime se sve suočavamo. Konkretno, za Lučane, nema Savića, nema Marjanovića, nema Tomića, sve zbog povreda. Nema Pejovića i Gakua zbog crvenih kartona. Sada se pojavio i Škrbić, ali još je daleko njegov povratak na teren. Imam igrače pred sobom, a zapravo ih nemam, ne mogu na njih da računam. Na sve ovo, kod nekoliko igrača se juče pojavila nekakva alergija. Osuli su se po celom telu, otišli su kod doktora da prime injekcije, da vidimo koliko će to da se širi, da li će uopšte moći da igraju-obrazložio je trener Tomislav Sivić, na pres konferenciji na Čairu, zbog čega, prvi put od početka sezone, ne može da izdiktira ni startnu postavu, kako je to počeo da uobičava.

Tomislav Sivić Foto: MN Press

Ipak, koga nema bez njega se mora, rezon je iskusnog stručnjaka.

- Uprkos svim pobrojanim problemima, ipak iza sebe imamo jednu kvalitetnu radnu nedelju. Dobro smo trenirali, ali i mnogo pričali. Treba biti jak kad je najteže, treba se podići u ovakvoj situaciji, a niko nam tu ne može pomoći, osim mi sami sebi na terenu, dobrom igrom i pozitivnim rezultatom - istakao je Sivić i potom u superlativu govorio o Mladosti:

- Mladost je dugogodišnji superligaš, iskusna i kao klub, i kao tim, i kao skup pojedinaca. Sad su čak malo i podmladili ekipu, ali nekolicinom ekstra talenata. Dobro su igrali i protiv Zvezde i protiv Kolubare, iako su oba meča izgubili. Svesni smo onog što nas čeka. Daćemo sve od sebe, samo je pitanje koliko ćemo imati prostora za rotacije da iznesemo utakmicu do kraja.

Na kraju je trener Nišlija govorio o Gziri, koja je odolela Volfsbergeru u Austriji (0:0), u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencije, nakon što je u triler dvomeču eliminisala Nišlije.

- U Srbiji ste uvek imali stručnih konsultanata koji se, posle utakmica kao što je bila ova naša sa Gzirom, jave sa svojom ekspertizom, koja je, naravno, uvek negativna. Pokazalo se da to baš nisu "konobari i kuvari". Četiri-pet igrača Gzire bili bi pojačanja za 90 odsto naših superligaša. Ne bih da polemišem sa "ekspertima", svako ima pravo da iznese svoje svoje mišljenje. Mada, jedan gospodin koji je komentarisao naš poraz od Gzire je poput onih ljudi koji odu u kafanu i naruče jednu veselu pesmu od Tome Zdravkovića. Otprilike tako i od njega možete čuti nešto pozitivno - završio je Sivić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA