≫ 

Počela nova sezona u Bundesligi: Bajern dao pet za poluvreme, Kostić i ekipa demolirani

Biće ovo još jedna sezona u kojoj će se za sve pitati samo jedan tim...

  • 4
FK Ajntraht Frankfurt - FK Bajern Minhen Foto: Tanjug/AP

Nova sezona Bundeslige startovala je u Frankfurtu utakmicom između Ajntrahta i šampiona Bajerna, i mada je možda neko očekivao egal borbu prvaka i osvajača Lige Evrope, toga nije bilo ni u naznakama. Bavarci su i ove sezone toliko moćni o čemu najbolje svedoči rezultat posle 45 minuta fudbala u novoj sezoni - 0:5 (konačnih 1:6)!

Strelci za tim Julijana Nagelsmana u demoliranju Ajntrahta bili su Kimih (2), Pavar (11), Mane (29), Musiala (35) i Gnabri (43). U drugom poluvremenu mrežu su pogađali još jednom Musiala (83) i za domaće Kolu Muani (64).

Kimih je već u povoju meča otvorio golgetersku seriju pogotkom koji je moguće stigao i kao posledica bačene pirotehnike domaćih pristalica i dima koji je zasmetao golmanu Ajntrahta Trapu da bolje interveniše. Ali više kao rezultat majstorstva igrača Bajerna. Kimih je video da je Trap loše postavljen, i savršenim udarcem, uz malu pomoć stative, doneo Bajernu prvi gol u sezoni i prvi od pet golova u samo 45 minuta.

Jedina gora stvar po Ajntraht od pet primljenih golova za poluvreme je ta da se igra još jedno poluvreme.

Navijači domaćih koji su napunili stadion i priredili spaktakl na tribinama, u nastavku meča svedočili su totalnom potpu njihovog tima. Bajern je visokim presingom i maksimalnim korišćenjem svake greške surovo kažnjavao rivale.

Pavar je brzo doneo 2:0, da bi na isteku pola sata igre najveće pojačanje Bavaraca Sadio Mane u svom prvom zvaničnom meču za klub postigao gol. Katastrofa osvajača Lige Evrope bila je na pomolu. Tinejdžer Musiala je doneo 4:0 posle savršene timske akcije i asistencije Milera, a "petarda" je pukla pred sam kraj poluvremena kada je Gnabri utrčao u prazan prostor, dobio pas, i uz malo sreće savladao Trapa.

U nastavku meča, očekivano, gosti su digli nogu sa gas-papuče, Ajntraht je došao do daha i do počasnog gola, ali nije ni Bajern ostao dužan. Musijala je drugim golom najavio da bi ovo mogla biti sezona u kojoj će Evropi i svetu pokazati kakav je "biser".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kome smeta

    5. avgust 2022 | 21:59

    sto je bajern sampion svake godine a nekima smeta sto je zvezda sampion svake godine

  • Bojan

    5. avgust 2022 | 22:20

    Pa eto dominacija u ligi petice se nastavlja,u Francusku PSG i posle kazu za Zvezdu da je dominacija nameštena. Jest da kaska Zvezda za ova dva kluba ali polako, tiha voda breg roni.

  • PiterDiter

    5. avgust 2022 | 22:26

    Gde su naši fudbaleri tu su i petrde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA