Mitro's on fire: Srpski napadač ubedljivo najbolji igrač prvog kola Premijer lige

Niko mu nije ravan

  • 34
Aleksandar Mitrović Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za njega su govorili da je previše dobar za Čempionšip, ali da nije dovoljno dobar za Premijer ligu. Nije mu dugo trebalo da ih demantuje. Aleksandar Mitrović je najbolji fudbaler prvog kola Premijer liga prema ocenama "SofaScore".

Mitrović je bio najbolji fudbaler na terenu u meču u kom je Fulam odigrao 2:2 sa Liverpulom. Srpski napadač je postigao dva pogotka, izborio penal, koji je kasnije i realizovao i "školovao" defanzivce Liverpula.

Odigrao je Mitrović gotovo savršenu partiju. Tri šuta, dva u okvir i dva gola. Dva uspešna driblinga, bez neuspešnih. Dobio je sedam od devet duela na zemlji i 11 od 14 u vazduhu, a uz to je i izborio četiri prekršaja.

Sve to donelo mu je ocenu 9,4, pa mu niko drugi nije bio ni blizu. Najpribližniji Mitrovićevoj oceni bio je Dejan Kuluševski iz Totenhema koji je za svoj učinak na meču protiv Sautemptona dobio ocenu 8,4.

Pored Mitrovića i Kuluševskog, idealni tim prvog kola Premijer lige čine: Eduar Mendi, Kris Mefam, Joakim Andersen, Fabijan Šar, Hjong-Min Son, Žoelinton, Džejms Vord-Praus, Paskal Gros i Erling Haland.

Video: Luka Jović na utakmici Čukaričkog i Spartaka: Napadač Fiorentine specijalni gost na meču Superlige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA