Javor pobeđuje i ne planira da stane: Ivanjičani vezali 3. trijumf, GAT-u ne pomaže ni novi trener

Sigurna igra je donela pobedu na domaćem terenu

  • 2
FK Javor Ivanjica Printskrin: Youtube / Mozzart Bet Super liga Srbije

Fudbaleri Javora nastavili su sa odličnim igrama u Superligi Srbije, pošto se odneli pobedu u 5. kolu protiv Mladosti GAT iz Novog Sada, koju su savladali sa 2:1 u Ivanjici. Golove za Javor su postigli Norman Kembpel i Luka Luković, dok je strelac na drugoj strani bio Mirosavljev.

Nekoliko dana pred ovu utakmicu je ekipa Mladosti odlučila i da smeni svog trenera, umesto Branka Žigića na klupu Novosađana je stigao Aleksandar Linta, ali očigledno ova "šok terapija" nije imala nikakvog udela u strukturi tima.

Javor je od početka pokazao da više želi pobedu u ovom meču, što se videlo već u 11. minutu, kada je Norman Kembpel naleteo na jednu odbijenu loptu i iz voleja je savladao golmana Milojevića za 1:0. Već šest minuta kasnije, Gat je uspeo da izjednači preko Mirosavljeva, ali to je bilo i sve od ove ekipe, makar u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu su se uloge zamenile, Gat je bio taj koji je dominirao i imao posed, prilike i šuteve, ali je Javor pokazao da ima iskustvo igranja u Superligi, te su Ivanjičani iz samo jednog udarca uspeli da postignu i gol za 2:1 preko Luke Lukovića.

Gat je nastavio da pokušava da savlada raspoloženog Aleksandra Vulića, ali im golman iz Ivanjice nije dopustio da dođu do izjednačenja.

Ovo je treća vezana pobeda za Javor koji sada ima 10 poena iz pet utakmica, dok se Mladost nalazi na 12. poziciji sa četiri poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Greška golmana Napretka dovodi Javor u vođstvo: Pravo na nogu Dukureu pred golom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Цоа

    8. avgust 2022 | 21:48

    Љуљај Јавореееееее!!!!!

  • Knez

    8. avgust 2022 | 21:40

    Samo u prvom kolu odigrali lagano bez zutog kartona, kao prijateljsku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA