≫ 

Zvezda na korak od Lige šampiona: Crveno-beli ubedljivi s Pjunikom, protiv Makabija za prestiž i grupnu fazu!

Sasvim solidnom igrom je Zvezda došla do pobede i u Jermeniji

Milan Pavkov, FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su rutinski odigrali meč i u Jermeniji, gde su slavili protiv Pjunika sa 2:0 čime su samo potvrdili i ubedljiv trijumf iz prvog meča (5:0), te su na ovaj način obezbedili takmičenje u Ligi Evrope iduće sezone, a takođe će imati i priliku da dođu do Lige šampiona protiv Makabija iz Haife!

Nije Zvezda krenula meč kako je očekivala, Pjunik je bio izuzetno ofanzivan i agresivan, ali kao i u prvom meču, Zvezda je iskoristila kontre i iz njih dolazila do prilika i golova. Imala je Zvezda i dva penala u prvih 45 minuta, od čega su samo jedan iskoristili.

Zvezda je ovom pobedom uspela da se domogne i velike finansijske injekcije, a takođe i da obezbedi i najmanje igranje u grupnoj fazi Lige Evrope, ukoliko se oklizne na idućem stepeniku. Osim finansijske injekcije, Zvezda je ovom pobedom i doprinela srpskom koeficijentu u borbi za što bolji plasman naše lige.

Pjunik - Crvena zvezda 0:2

/Kanga 43', Pavkov 60'/

FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Pred igračima Pjunika je bila prava nemoguća misija. Možda bi i nemoguća bila "tanak" pridev za ono što su morali fudbaleri iz Jermenije da nadoknade, pošto su poraženi od Zvezde sa 5:0 u Beogradu. Ipak, momci iz Jerevana nisu želeli da se predaju pre početka, već štaviše, od prvih minuta su se ustremili ka golu Milana Borjana.

Kako su krenuli sa centra, fudbaleri Pjunika su probili po desnoj strani Crvene zvezde, ali nisu uspeli ništa konkretnije da naprave iz tog pokušaja. Ipak, igrao se četvrti minut utakmice kada je u priliku došao Otubandžo, napadač Pjunika.

On se ustremio ka golu Crvene zvezde i šutnuo sa nekih 20-ak metara, ali je lopta otišla daleko preko gola. Nije se Pjunik zu zaustavio, samo četiri minuta kasnije su opet probili po desnoj strani Crvene zvezde i opet centrirali, ali nikoga nije bilo u srcu šesnaesterca.

Prva velika prilika se dogodila u 25. minutu, hrvatski fudbaler Ivan Juričić šutirao je sa 16 metara, ali je Milan Borjan uspeo da odbrani i pošalje loptu daleko od gola. To je bio samo uvod u ono što će se desiti na drugoj strani.

Posle odličnog centaršuta, Milunović je ostao sam i šutirao sa četiri metra, ali je golman Pjunika uspeo da odbrani ovaj pokušaj. Ipak, Vilijam Kolum je dobio poziv od VAR sobe i otišao je da proveri, a onda je dodelio penal ekipi Crvene zvezde!

Loptu je uzeo Aleksandar Katai, šutirao je ne tako jako, a ni previše precizno, te je golman Pjunika, Bučnev, uspeo da zaustavi taj udarac. Posle ovog promašenog penala, opet je zavladala letargija na obe strane, sve do 43. minuta, kada je VAR morao opet da radi.

Ovoga puta je oboren Sanogo posle kornera, a sudija je nakon intervencije VAR tehnologije odlučio da pokaže na jedanaesterac. Oovga puta je loptu uzeo Gelor Kanga i odličnim udarcem je savladao Bučneva i tako doveo Zvezdu u prednost.

Drugi deo igre je bio dosta opušteniji, uvideli su i fudbaleri iz Jermenije da nemaju baš šta da traže na ovom meču, te da su i oni najoptimističniji polsustali i pomirili se s činjenicom da je Zvezda ta ekipa koja će proći u iduću fazu.

Igrao se 60. minut kada je Zvezda postigla novi gol. Marko Gobeljić je sa desne strane poslao savršen centaršut i na drugoj stativi je pronašao Milana Pavkova, koji je lako savladao Bučneva i time samo ozvaničio ono što se i otprilike znalo.

Novi napad je novu priliku je imao Pjunik preko Ivana Juričića. Lopta je rikošetirala u odbrani Zvezde, došla je do hrvatskog fudbalera, on je šutirao sa 18 metara, ali je Borjan vrhovima prstiju uspeo da je odbrani i skrene je u korner.

Ovo je bio i poslednji trzaj ekipe iz Jermenije u ovom meču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krle

    9. avgust 2022 | 21:31

    Imam 56 godina nikada nisam gledao ni jednu utakmicu Partizana sem kada igra protiv Zvezde, ovde vidim da ovi Partizanovci više gledaju Zvezdine utakmice nego svoje, sačuvaj bože!!!!

  • SrbskiBek

    9. avgust 2022 | 20:43

    Ja ne znam odakle ovoliko glodara ovde !??? Sa kim god da pricas u gradu a navija za partizan kaze.."ma nemam poima ne pratim fudbal " !????

  • Nosmoking

    9. avgust 2022 | 21:03

    A sto se grobosi uspalili breee, tesko im pada sve ovo! Jad i cemer, plac i naricanje!!! IDEMO ZVEZDO!!!❤️🤍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA