≫ 

Evo šta je Zvezda sve zaradila za sebe i srpski fudbal plasmanom u plej-of Lige šampiona

Ogroman novac stiže na Marakanu

  • 60
FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je savladala Pjunik iz Jermenije sa 2:0 u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pa je ukupno rezultatom 7:0 obezbedila plej-of Lige šampiona.

Plasman u plej-of donosi velike bonuse za učesnike, pa će Zvezda inkasirati obziljnu sumu novca samo od igranja u ovoj fazi takmičenja.

Naime, Zvezda je samo eliminacijom Pjunika faktički osigurala minimum 11 miliona evra od UEFA, a suma može da dostigne i 30 miliona ukoliko bi se Zvezda plasirala u grupnu fazu Lige šampiona i eliminisala Makabi iz Haife, koji joj je poslednja prepreka.

Zvezda samo plasmanom u plej-of dobija 5.000.000 evra, a time je faktički obezbedila i plasman u Ligu Evrope, što donosi 3,6 miliona evra, a u tom slučaju bi dobila i bonus za koeficijent oko 2,5 miliona evra, što iznosi više od 11 miliona evra za koliko će biti bogatiji klub sa Marakane.

Takođe, nije ni zanemarljiv koeficijent koji je Zvezda obezbedila. Samo za plasman u plej-of, donosi Zvezdi zagarantovanih 3.000 bodova, jer se toliko dobija za plasman u Ligu Evrope koja je sada sigurna, koja bi morali da brane u grupi. Ukoliko bi Zvezda prošla i Makabi, onda bi dobila 4.000 bodova za ulazak u Ligu šampiona.

Takođe, Zvezda je doprinela i nacionalnom koeficijentu, pa će tako pobedom nad Pjunikom popraviti bodovni saldo Srbije za 500 bodova, pa će Zvezda sada imati 28.500 bodova i Belgija će nam bežati za 1.200 bodova.

Šansu da poprave nacionalni koeficijent u četvrtak će imati Partizan i Čukarički. Partizan dočekuje AEK iz Larnake posle poraza od 2:1 na Kipru u prvom meču, dok Čukarički ima mnogo teži zadatak, jer gostuje Tventeu, nakon poraza od 3:1 u Beogradu.

Video: Delije viču pravoslavci, Jermeni uzvratili Kosovo je Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trangefranger

    9. avgust 2022 | 21:31

    Док звезда вуче за српски фудбал глодари по обичају нас брукају где стигну🥶😬📢

  • Nista s neba nije palo!

    9. avgust 2022 | 23:53

    Zvezda je zasluzila ovakav zreb jer se sama izborila za ovo i godinama unazad zaradjivala poene i izbacivala favorite i nosioce i prema tome nista s neba nije palo!Bravo Zvezdo!

  • Cetnik

    9. avgust 2022 | 23:28

    Koliko je naporno citati glodarske komentare, treba ukinuti komentare na vestima. Gledajte vas smrdljivi klub i pustite nas da uzivamo u Zvezdinoj rapsodiji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA